L’estalvi no està renyit amb les Festes de Nadal, i Roses posarà lluminària de baix consum als seus carrers

Encesa de les llums de Nadal a Roses
L'encesa de les llums de Nadal de Roses s'ha fet els darrers anys a la rotonda de la SARFA de Roses / Foto: arxiu

Es posaran 305 figures i milers de metres de fil lluminós de led, que suposen un estalvi d’un 80%

Llums de Nadal a Roses
Llums de Nadal de Roses / Foto: arxiu

L’empresa municipal ROSERSA està instal·lant aquests dies l’enllumenat decoratiu nadalenc que s’encendrà a partir del proper 4 de desembre. Una instal·lació de la lluminària en la que l’Ajuntament culmina aposta
“per l’estalvi energètic iniciat que ja portem uns anys aplicant-lo amb llums de baix consum, ja que l’estalvi no està renyit amb les Festes de Nadal, i enguany es col·locaran 305 figures i milers de metres de fil lluminós de led, que suposen un estalvi d’un 80% en el consum d’energia respecte a les anteriors llums”, va manifestar el regidor d’Infraestructures i Serveis Públic, Juan M. Fernández.

La renovació de les figures d’enllumenat nadalenc a Roses permet un important estalvi tant del subministrament elèctric com de la mà d’obra necessària per a la seva instal·lació (100 hores de mà d’obra d’estalvi), ja que les noves figures requereixen un muntatge i desmuntatge molt més senzill. D’altra banda, la millora estètica és també evident, ja que d’aquesta manera les figures es modernitzen i es canvien els antics models per dissenys més atractius.

En total, enguany s’instal·laran 305 figures en una quarantena de carrers de la població, repartits entre el centre de la vila, les principals vies d’accés i les urbanitzacions. Vuit rotondes seran també il·luminades, així com diferents edificis públics, com són el mercat, l’ajuntament, el teatre, l’església, o el recentment renovat edifici de la Policia Local. Diferents arbres, decorats també amb llums leds, completaran l’ornamentació nadalenca.

La il·luminació s’inaugurarà el proper 4 de desembre i funcionarà fins al dia 7 de gener, en horari de 17:30 a 1 de la nit.