Suquet de peix de Rose

L’estat espanyol arranjarà aquest mes de desembre el camí de ronda de Roses, entre Canyelles Petites i l’Almadrava

Obres camí de ronda de Roses
Juan Manuel Sánchez-Bustamante amb els regidors del PP de Roses, Manel Escobar i Carles López, i el Cap de Costes, Jordi Planellas (d'esquena

El Subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va visitar la zona ahir confirmant una inversió per part de l’Estat de 160.000 €

Obres camí de ronda de Roses
Juan Manuel Sánchez-Bustamante amb els regidors del PP de Roses, Manel Escobar i Carles López, i el Cap de Costes, Jordi Planellas (d’esquenes)

El Subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va anunciar ahir al matí l’actuació immediata de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en l’arranjament d’un tram del camí de ronda de Roses.

El Subdelegat va visitar la zona acompanyat del Cap de Costes a Girona, Jordi Planella qui li va explicar el projecte tècnic de les obres que es duran a terme així com del tinent d’alcalde i Portaveu del PPC a l’Ajuntament de Roses, Manel Escobar, i el regidor de Medi Ambient, Carles López.

Per Sánchez-Bustamante, “aquest és un projecte en el que des del propi Servei de Costes de l’Estat a Girona s’hi ha estat treballant al llarg dels últims mesos conscients de la necessitat de poder executar-lo el més aviat possible donada la situació actual d’aquest tram del camí de ronda i la importància de dur a terme la seva millora”. En aquest sentit ha afegit que “l’execució d’aquest projecte és una mostra més de la feina que des del Govern de l’Estat s’està fent a Girona i per Girona ”.

Sánchez-Bustamante va agraïr el treball i la implicació en aquest tema de la Diputada popular, Concepció Veray, que es va reunir amb els responsables de la Direcció General diverses vegades i el interès del Grup Municipal del PP de Roses, i en aquest aspecte ha insistit en que “el treball conjunt de tots ha estat determinant perquè aquest projecte avancés i avui puguem anunciar l’execució del mateix amb una inversió de 160.000 €”.

El Subdelegat va explicar que “hem aconseguit que aquest projecte formi part d’un seguit d’actuacions que es faran amb caràcter d’urgència a la costa mediterrània arrel dels últims temporals i llevantades que hem patit”, i va afegir que “això significa que les obres d’execució es faran de manera immediata”. Pel Subdelegat, “els últims temporals que ha sofert la costa gironina, i en aquest cas concret Roses, han produït un deteriorament molt important de la passera situada en el camí de ronda de la platja de Canyelles Petites a la platja de l’Almadrava que fan del tot imprescindible actuar-hi de manera immediata”.

Per la seva banda el cap de Costes a Girona, Jordi Planella, va explicar que “l’estructura amenaça el col•lapse imminent i per aquest motiu considerem que l’actuació és urgent”, afegint que “és possible actuar-hi d’urgència i executar aquesta obra gràcies als treballs fets en aquest tema durant els últims mesos i que ens han permès tenir el projecte fet i preparat”.

Segons va explicar Planella, l’actuació consistirà en demolir la passera d’obra, enretirar la runa i substituir-la per una passera metàl•lica, i ha indicat que “la passera ja s’està construint i en el seu moment serà col•locada amb l’ajuda d’un helicòpter”.
El Cap de Costes mantindrà aquesta setmana reunions amb representants de l’Ajuntament de Roses per tal de coordinar-se amb ells en tot allò que sigui necessari pel bon desenvolupament d’aquestes obres.