L’Europa Cup Làser clou les competicions nàutiques de vela de Roses d’enguany

Europa Cup de Vela a Roses

L'staff tècnic del GEN Roses, encarregat de que tot surti a la perfecció

L’Europa Cup Làser de Vela s’ha disputat amb unes condicions meteorològiques immillorables a la badia de Roses

Europa Cup de Vela a Roses
Els millors regatistes de la Làser 4.7 a l’Europa Cup de Roses

Durant els tres dies de competició en aigües de la badia de Roses, els regatistes han pogut gaudir d’unes condicions meteorològiques idíl·liques, amb una temperatura agradable i vent perfecte per a poder competir i gaudir competint.

Els dos primers dies de competició a l’aigua (després de la jornada d’inscripcions i mesurament del material), es van disputar les primeres 6 regates amb vents tèrmics de component sud, en canvi avui s’ha celebrat l’última jornada amb vent més aviat de Nord amb una intensitat que ha arribat als 12 nusos.

Europa Cup de Vela a Roses
Els millors regatistes de la Làser Radial a l’Europa Cup de Roses

Durant quatre dies, l’espectacle de la vela i del Làser han tornat a ser els protagonistes al GEN Roses, que amb més de 120 regatistes ha tornat a omplir la badia de roses amb veles de 13 nacionalitats diferents. En aquesta ocasió, es tracta de l’Europa Cup Spain, que forma part del circuit europeu de l’Associació Europea de la Classe Internacional Laser, EurILCA.
I ahir es va portar a terme l’entrega de trofeus als tres primers classificats de cada categoria. Uns trofeus que van ser lliurats per la regidora d’Esports de Roses, Anna Jorquera, el regidor de Festes, Juan M. Fernández, el president del GEN Roses, Josep Mª Isern, i el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus Miquel Gotanegra.

Europa Cup de Vela a Roses
Els millors regatistes de la Làser Standard a l’Europa Cup de Roses

En la categoria Laser 4.7, la vela més petita de les tres, la suïssa Asya Luvisetto s’ha imposat a tota la flota, certificant la primera posició en categoria femenina, seguida de la també suïssa Lucie Ben-amor i de la regatista del C.N. Campello Paula Lissorgues. En categoria masculina, el podi l’han composat el regatista Albert Carcellé, d’Altafulla, en Marcelo Cairo de Cambrils i el suís Guillaume Rol.

En la classe Laser Radial, la olímpica en categoria femenina i juvenil prèvia al la classe olímpica masculina, el català Mon Cañellas del C.N. Cambrils s’ha imposat per davant d’Hector Domínguez del R.C.R. Alicante i de Ramiro Foguet del Nàutic de Mahó en categoria masculina. En categoria femenina, la olímpica Mònica Azón del C.N. el Masnou ha celebrat la victòria per davant de l’Aina Bauza, del Real Club Náutico de Palma, regatista balear i de la suïssa Andrea Nordquist.

I pel que fa a la classe olímpica masculina Laser Standard, el regatista suís Guillaume Girod, mostrant una regularitat impecable, s’ha imposat per davant del belga Matthias Van De Lock i del lituà Martis Pajarskas  que han disputat una última regata d’infart per a decidir el segon i tercer lloc del podi.

Europa Cup de Vela a Roses
L’staff tècnic del GEN Roses, encarregat de que tot surti a la perfecció

L’Europa Cup Làser de vela clou una temporada d’esdeveniments nàutics 2014 a Roses amb més de 15 competicions de diferents disciplines esportives promoguda per l’Estació Nàutica, l’Ajuntament de Roses i el mateix club organitzador, el Grup d’Esports Nàutics, del qual el seu president, Josep Mª Isern, treu una valoració “de molta feina, de feina ben feta i d’haver portat molta gent a Roses durant molts de mesos i que han disfrutat molt de la seva estada a la Vila”.

En aquest sentit, l’objectiu de les entitats i institucions implicades en l’organització de competicions nàutiques és promoure els esports nàutics a Roses, on les aigües de la seva badia són una immillorable plataforma per iniciar-se en el món de la Vela.