L’ex Secretari General d’ERC, Joan Ridao, diu a Roses que seria un fracàs no poder celebrar el referèndum

Joan Ridao

Joan Ridao i David Pujol en el decurs de la presentació del llibre Podem ser independents?

L’ex Secretari General d’ERC Joan Ridao va presentar, ahir divendres a Roses, el seu llibre Podem ser independents?

Joan Ridao
Joan Ridao i David Pujol en el decurs de la presentació del llibre Podem ser independents?

Podem ser independents és una obra on l’intel·lectual i polític, Joan Ridado analitza la situació creada a Espanya amb la crisi del model autonòmic, el fracàs de les opcions federals i històrica vocació del catalanisme polític de reformar l’Estat, i sobretot de la crisi econòmica actual. Aquestes serien les claus, segons explica Ridao en el llibre del “perquè som a la situació actual”, va assenyalar als assistents. Al mateix temps, Podem ser independents? examina les possibilitats que ofereix el marc constitucional espanyol, l’evolució del dret internacional i les possibilitats d’una ampliació interna de la Unió Europea. El professor de Dret Constitucional i Ciència Política descriu en el seu llibre el camí traçat fins ara per altres nacions com Escòcia i Quebec. Exemples que permeten una aproximació realista a la evolució del procés d’autodeterminació de Catalunya.

Un procés que passa per poder fer el referèndum del qual va remarcar que “si surt no a la independència en el referèndum no seria un fracàs , el fracàs seria no celebrar-ho”.

Joan RidaoL’intel·lectual i polític, a la pregunta de si Podem ser independents?, va afirmar que “Catalunya és un país amb un potencial econòmic extraordinari. Ha estat històricament la locomotora hispànica, i si gestionem els nostres propis recursos sortirem endavant, però es fonamental que hi hagi una gran majoria social, que cada dia hi hagi més gent que vulgui la independència”.

L’acte, organitzat per la secció local d’ERC de Roses, va ser conduit pel director de la revista Alberes, llicenciat en Filosofia i Lletres i mestre de l’escola Jaume Vicens Vives de Roses, David Pujol, el qual li va plantejar una sèrie de preguntes a l’autor del llibre, una d’elles fent referència a la possibilitat de la utilització de la força, és a dir, de l’exèrcit per part del govern espanyol per defensar la unitat d’Espanya. Una possibilitat que “és molt improbable que es defensi la unitat d’Espanya amb les armes”, va afimar Joan Ridao.