L’exposició ‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’ s’instal·la a la Ciutadella de Roses

Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna"

‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’ mostra el procés de recuperació arquitectònica i arqueològica d’un monument

Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna"‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’ és una exposició sobre el treball fet des del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, que vol mostrar el procés de recuperació arquitectònica i arqueològica d’un monument antic: el castell de Rocabruna, conjunt fortificat d’època baix-medieval construït sobre un turó a 996 metres d’alçada, a Camprodon (Ripollès).

Després d’anys d’excavacions i de treballs de consolidació i restauració de les ruïnes, l’exposició mostra els resultats del projecte de consolidació del Castell a càrrec del Servei de Monuments de la Diputació i de l’equip d’arqueòlegs d’In Situ S.C.P.

La reconstrucció de la sala gran del recinte jussà ha proporcionat un dels conjunts materials metàl·lics més significatius dels darrers anys, els quals, un cop restaurats, han pogut ser analitzats i interpretats i mostrats ara al públic. D’aquesta manera, el Servei de Monuments posa a l’abast de la ciutadania aquestes descobertes un cop restaurades i consolidades, com a gest de retorn a la societat.

Inauguració

La inauguració de ‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’ tindrà lloc aquest proper dissabte 6 de juliol, a les 20 h, a l’Espai Cultural La Ciutadella.

Es podrà visitar fins al 11 de setembre, tots els dies de la setmana, de 10 a 20 hores.