Cinema a la Fresca

L’exregidora del PSC Paqui Guijarro també opta a l’alcaldia de Roses amb el nou partit polític Rosincs

Rosincs, nou partit polític que també concorrerà a les eleccions municipals, escull a Paqui Guijarro com a cap de llista

Paqui Guijarro candidata a l'alcaldia de RosesPaqui Guijarro serà candidata a l’alcaldia a les properes eleccions municipals en representació del grup Rosincs. L’elecció es va realitzar per votació entre tots els assistents en Assemblea Oberta i el resultat va ser unànime en proclamar-la com alcaldable.

Rosincs està treballant des de fa un temps en l’elaboració d’un programa per les municipals fruit del recull d’idees, aportacions, millores en general, que venen donades des de la ciutadania a les diferents reunions assembleàries, les quals per tal de fer-les accessibles es realitzen a diferents punts del municipi de Roses.
A partir d’ara, Paqui Guijarro, serà la cara visible d’aquest grup de ciutadans que recentment s’han constituït com a partit polític per poder concórrer a les eleccions del mes de maig.

Rosincs, diferent

Rosincs és un partit polític diferent, amb un sentit de fer política allunyat de la jerarquia dels grans partits perquè són únicament ‘veïns de Roses’, persones que decideixen assolir un grau major de compromís amb el municipi , professionals, treballadors, comerciants, de diferents àmbits socials, culturals, ideològics… És a dir, famílies que volen viure en un Roses diferent, rosincs que amb seny, rigor i amb humilitat però amb convenciments volen canviar la manera de fer política a Roses, molt més oberta, participativa, dinàmica, assenyada i ajustada al que realment preocupa als vilatans de Roses.
L’àmbit d’acció d’aquest partit municipalista és, en primer lloc, la reestructuració econòmica i orgànica de l’equip de govern. Amb només aquesta acció, les arques municipals, estalviarien un 57% del pressupost que s’hi destina a sous polítics i s’emmarca dins un disseny municipal innovador, obert, rigorosament transparent i participatiu no només per part de la ciutadania, sinó també en el mateix organigrama del funcionariat municipal.

Eixos del programa de Rosincs

Rosincs aposta decididament per l’educació, la formació pels joves subvencionant el cost del transport públic per a l’estudi, diners que provenen d’un reajustament pressupostari que marca les prioritats en allò que realment és necessari. Centra atenció especial a la dependència, a les famílies en exclusió social i a les persones que necessiten una atenció molt més centrada en les seves necessitats immediates i primàries. Recolzant i ajudant a les persones que es troben en situació de desnonament, creant lleis municipals que els asseguri poder viure en un habitatge digne i de qualitat.
Centrar esforços en reduir el cost de la despesa pública en tot allò que pugui ser subjecte d’estalvi per tal de centrar-lo en donar serveis de qualitat al ciutadà i a la gent que ens visita. Un altre proposta innovadora i factible és la construcció d’un gran pulmó verd per al municipi, un parc que se situarà a l’antic Càmping Bahia de Roses i potenciarà les vies verdes, connectant-les a les xarxes de vies verdes de la demarcació de Girona.

Paqui Guijarro es desdiu i no deixa la política

A l’abril de l’any passat l’ara candidata a l’alcaldia de Roses, Paqui Guijarro, com a regidora del PSC, va convocar una roda de premsa amb els seus companys de partit, Carles Ferrer i Francis Martín, per anunciar oficialment que tots tres es passaven al grup de regidors no adscrits. Un acte en el que van afirmar que a finals d’aquesta legislatura deixarien el món de la política, “no estem oberts a entrar en cap candidatura”, van assenyalar.

Ara, gairebé un any després, Paqui Guijarro es desdiu i, no només no deixa la política sinó que optarà a ser l’alcaldessa de Roses.