L’ex-Secretari General d’ERC, Joan Ridao, presenta a Roses el seu llibre ‘Podem ser independents?’

ERC

L’ex Secretari General d’ERC, Joan Ridao, presentarà el seu darrer llibre ‘Podem ser independents?’ en un acte que tindrà lloc a l’hotel Marina de Roses
Joan Ridao
La Secció local d’ERC Roses organitza, aquest proper divendres, 28 de juny, la presentació del llibre ‘Podem ser independents’. Darrera obra del que va ser Secretari General i exdiputat al Congrés per ERC, i actual  membre del Consell de Garanties Estatutàries Joan Ridao.
L’acte, que comptarà amb la presència del mateix autor, que va ser un dels redactors de l’Estatut i cap del grup parlamentari d’ERC a Madrid, serà presentat per David Pujol, director de la revista Alberes, llicenciat en Filosofia i Lletres i mestre de l’escola Jaume Vicens Vives de Roses.
L’presentació es portarà a terme a l’Hotel Marina de Roses (Avinguda de Rhodes 81-83) a les 20:00 hores

Podem ser independents?

El llibre exposa com s’ha anat establint el debat jurídic sobre la secessió i l’aparició de nous estats i respon la pregunta de com podria ser el procés de Catalunya.
Joan Ridao llança en aquest llibre una sèrie de preguntes sobre el procés d’autodeterminació que està vivint Catalunya.
Podem ser independents?
Per quina via es podrà convocar un referèndum en el qual Catalunya decideixi ser un nou Estat d’Europa?
Podrà l’Estat espanyol aturar un procés democràtic, només amb la Constitució a la mà?
Són algunes de les qüestions que planteja Ridao en el seu llibre. Questions que han sortit més enllà de l’ambit polític per ser punt de referència del debat ciutadà, sobretot, arran de la massiva manifestació de l’Onze de Setembre de 2012.
Joan Ridao analitza, a la seva obra, la situació creada a Espanya amb la crisi del model autonòmic i el fracàs de les opcions federals i de la històrica vocació del catalanisme polític de reformar l’Estat. Al mateix temps, examina les possibilitats que ofereix el marc constitucional espanyol, l’evolució del dret internacional i les possibilitats d’una ampliació interna de la UE.
En Podem ser independents? Joan Ridao descriu el camí traçat fins ara per altres nacions com Escòcia i Quebec. Exemples que permeten una aproximació realista a la probable evolució del cas català en el futur més immediat.