Suquet de peix de Rose

L’historiador Ramon Sarobe parla dels setges de la Ciutadella de Roses a Ca l’Anita

La sala d’exposicions Ca l’Anita exposa un plafó únic que mostra el setge al qual va ser sotmesa la Ciutadella l’any 1645

Roses, un poble amb molta històriaLa sala d’exposicions Ca l’Anita acollirà una nova conferència inclosa dins el cicle ‘Roses, un poble amb molta història’, organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses. En aquesta ocasió, l’historiador Ramon Sarobe parlarà sobre ‘Els setges de la Ciutadella de Roses’ en una xerrada que s’iniciarà a les 20:30 hores.

El canvi d’escenari d’aquest acte a l’antic Estanc de la Punta en lloc del Teatre Municipal respon a la idoneïtat de l’espai, ja que actualment acull l’exposició que porta per títol ‘El setge de Roses de 1645’, i que mostra una selecció de rajoles, plafons i socarrats de la Col·lecció Mascort, entre els quals destaca el plafó ceràmic, peça única pel seu valor històric que testimonia el setge a la vila de Roses del 1645 per part de les tropes franceses.

Aquesta peça serà, doncs, el punt de partida amb el qual Ramon Sarobe iniciarà la seva xerrada sobre els setges viscuts a Roses, fent una recorregut per la història de la població des de 1645 fins al setge de 1808.

Sarobe és llicenciat en història medieval per la Universitat de Barcelona. Ha estat arxiver i documentalista del Museu d’Història de Catalunya i ha participat en la catalogació de nombrosos fons documentals medievals i moderns.

El cicle ‘Roses, un poble amb molta història’, es va inaugurar l’any 2013 amb la voluntat per part de l’Ajuntament de completar la programació del cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’.
Una sèrie de xerrades centrada en la història, patrimoni i personatges rellevants de la Vila de Roses.