L’hivern és temps de cursos de català a Roses

Oficina de Català de Roses
Una aula de l'Oficina de Català de Roses al Centre Cultural de Ca l'Anita

Al desembre s’obren les inscripcions per als cursos de català del mes de gener, majoritàriament adreçats a l’acolliment lingüístic

Oficina de Català de Roses
Una aula de l’Oficina de Català de Roses al Centre Cultural de Ca l’Anita

Amb la finalitat de facilitar i millorar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses (OC Roses), engega al desembre un nou període d’inscripcions per a l’oferta general de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, que començaran al gener de 2019.

Pel que fa a les inscripcions als cursos presencials de l’OC Roses i als cursos del Parla.cat modalitat combinada, es faran els dies 5, 11, 12, 13 i 14 de desembre. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Cursos de català inicial i bàsic a l’abast de tothom

Seguint les prioritats establerts a les línies estratègiques del Consorci i com a resposta a les necessitats plantejades al projecte ÈLIA, Estratègies de Llengua i Aprenentatge, de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), l’oferta prioritària per a aquest mes de gener se centra en els cursos de català inicials i bàsics, per garantir l’acolliment lingüístic de les persones que han arribat fa poc a Catalunya i que necessiten les eines bàsiques per introduir-se a la llengua catalana.

Es tracta de consolidar una aposta ferma per la llengua i la cohesió social i, per tant, per atendre les persones que volen aprendre a parlar català o el volen millorar.

Curs de català oral

Com a novetat, i en la línia d’assolir els objectius marcats, el CPNL i la DGPL estan dissenyant un curs de català oral adreçat a persones gens o poc alfabetitzades, per tal que adquireixin una competència bàsica de comprensió i expressió oral.

Les proves pilot d’aquest nou projecte s’activaran a partir de gener en alguns centres de la xarxa territorial del Consorci, amb la finalitat d’incorporar-los més endavant a l’oferta general.

Per facilitar l’aprenentatge, es baixa la ràtio d’alumnes per curs i s’ofereixen mòduls de català bàsic gratuïts

Per incentivar la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements, el Consorci ofereix la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han fet el bàsic 1 i el bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. També fa una aposta clara per facilitar l’aprenentatge amb la baixada de la ràtio d’alumnes per curs, perquè aquesta mesura afavoreix la consolidació i l’assoliment de les habilitats.

Una oferta àmplia i flexible, avalada amb certificats oficials

Els cursos generals –des de l’inicial fins al superior– s’ofereixen en les modalitats presencial, en línia –mitjançant el Parla.cat– i combinada, i disposen de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència MECR) i equivalència amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística.

Cal destacar que la web del CPNL ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

Oficina de Català de Roses

Per a qualsevol qüestió que vulgueu plantejar o informació cal adreçar-se al Centre Cultural de Ca l’Anita, a la plaça de Sant Pere, núm. 1, de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h.
També es pot contactar a través del 972 25 39 47 o de roses@cpnl.cat.