L’Hospital de Figueres elimina l’ús del paper per avisar als pacients de les visites i proves

Hospital de Figueres
Entrada de l'Hospital de Figueres

L’Hospital de Figueres envia la informació a través de SMS i correu electrònic i és un pas més en el sistema que ja es va iniciar el 2015 enviant el recordatori en missatges de text

Des d’aquest estiu, l’Hospital de Figueres envia als pacients les comunicacions de programació de visites i proves només en forma de missatge de text al mòbil i per correu electrònic. Des del 2015 ja s’estaven enviant SMS als telèfons dels usuaris, però exclusivament com a recordatori. Ara aquest sistema es consolida com a única via de comunicació per a tots els pacients, a més d’oferir la possibilitat de rebre les notificacions a una adreça electrònica concreta. Pels usuaris que declinin expressament aquestes dues opcions, l’Hospital de Figueres continua enviant les comunicacions en paper i per correu postal.

L’objectiu d’aquesta mesura és bàsicament mediambiental, per reduir el consum de paper. També busca millorar la comunicació amb els pacients, ja que l’SMS i el correu electrònic són més immediats i directes, evitant cartes retornades per adreces errònies i trucades reiterades. Per això és molt important que el pacient actualitzi les dades de contacte que consten a la seva història clínica, un  tràmit que pot fer als taulells de Consultes Externes i del seu centre d’atenció primària.

La intenció de l’Hospital de Figueres és que, a llarg termini, aquestes siguin les dues úniques vies de notificació amb els pacients, per agilitzar la comunicació.