L’Hospital de Figueres es va tornar a sumar al projecte “Per Sant Jordi, cap nen/a hospitalitzat/da sense conte”

Hospital de Figueres
Enguany, l’obra, que es pot llegir i pintar, porta per títol ‘El tresor del pirata Ferric’

Iniciativa sorgida l’any 2013 per acostar la lectura als infants hospitalitzats o que es visiten aquests dies

Hospital de Figueres
Enguany, l’obra, que es pot llegir i pintar, porta per títol ‘El tresor del pirata Ferric’

Un any més, l’Hospital de Figueres se suma al projecte literari impulsat el 2013 per dos professors de secundària “Per Sant Jordi, cap nen/a hospitalitzat/da sense conte”.

La iniciativa, impulsada l’any 2013, consisteix en regalar un conte als infants que aquests dies estan hospitalitzats o bé que s’han de visitar a l’hospital amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector entre els més menuts.

Cada Sant Jordi els professors Toni Argent i Núria Ramon s’encarreguen, respectivament, del text i de les il·lustracions d’una nova publicació. I aquest 2019 el conte, que es pot llegir i pintar, porta per títol “El tresor del pirata Ferric”. En total, l’Hospital de Figueres va rebre un centenar d’exemplars, que repartirà entre els pacients més petits.

Aquest projecte literari ofereix l’opció als hospitals que ho volen d’adherir-se a la campanya i compta amb el finançament d’empreses, ajuntaments i entitats de Catalunya. A cada edició s’imprimeixen 20.000 exemplars que es reparteixen per una trentena de centres hospitalaris catalans que disposen de servei de pediatria.

Inicialment, la iniciativa només es realitzava a la zona del Vallès Oriental, on resideixen els impulsors, però davant la bona acollida Argent i Ramon van decidir ampliar el projecte literari a tot Catalunya.