Suquet de peix de Rose

L’Hospital de Figueres posen en marxa el Servei Cangur Hospitalari per afavorir la conciliació de les famílies

Hospital de Figueres
La integradora social Judith Rey amb la cap d’infermeria de la planta Materno-Infantil de l’Hospital de Figueres, Maria Soler

Aquest servei cangur, que és gratuït, va a càrrec de professionals del Programa Temps per Cures, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà

L’Hospital de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà han posat en marxa el Servei Cangur Hospitalari, adreçat a les famílies de pacients de 0 a 16 anys ingressats. La iniciativa busca afavorir la conciliació, ja que els menors requereixen d’un acompanyament constant quan s’estan en un centre sanitari, i oferir un suport perquè les famílies puguin disposar de temps de desconnexió hospitalària, per a descansar o fer gestions. El servei és gratuït i s’ofereix de dilluns a divendres, de 10 h a 13.30 h, i va a càrrec de professionals del Programa Temps per Cures, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Cangur Hospitalari és un servei de conciliació per a famílies amb infants i joves de fins a 16 anys, ingressats a l’Hospital de Figueres, de caràcter puntual i  individual, i es desenvolupa en l’entorn hospitalari, ja sigui a l’habitació o en un entorn adequat dins del mateix centre. Aquest és un projecte pilot que té l’objectiu de realitzar una diagnosi per detectar in situ les necessitats de conciliació familiar de les famílies ateses per l’Hospital. El programa Temps per Cures prioritza les dones i famílies amb més dificultats de temps i cures, sobretot les monoparentals, ja que presenten un alt esgotament i una alta necessitat de trobar fórmules per a la conciliació familiar.

El Servei Cangur Hospitalari s’emmarca dins del Programa Temps per Cures del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i del Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS) de l’Alt Empordà. Està gestionat  pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i finançat a través del Pla Corresponsables, una nova política pública impulsada pel Ministeri d’Igualtat.