L’Hospital de Figueres tindrà una unitat docent universitària

Moment de la reunió entre representants de l'Hospital de Figueres i la Universitat de Girona

Fins ara, només l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona disposa d’una unitat d’aquestes característiques

La Fundació Salut Empordà (FSE) i la Universitat de Girona han acordat començar a treballar en la creació d’una unitat docent universitària que podria ser una realitat, previsiblement, el curs vinent. La decisió ha d’acostar els estudis de Grau en Infermeria de la Facultat d’Infermeria a la ciutat de Figueres.

Fins ara, només l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta disposa d’una unitat d’aquestes característiques. Amb aquesta iniciativa, els estudis d’Infermeria podrien ampliar-se més enllà de la ciutat de Girona, amb una nova unitat a Figueres. L’objectiu és enfortir la col·laboració docent amb el territori i establir noves sinergies entre les dues institucions.

L’acord, fruit d’una trobada entre els representants de la FSE i la UdG, comptarà amb una primera etapa de desplegament focalitzada en els estudis d’Infermeria, però amb la intenció d’anar-hi sumant, en la mesura que sigui possible, altres estudis de l’àmbit de la salut que imparteix la Universitat. 

A partir de l’estudi preliminar que ha fet la Facultat d’Infermeria, que determina que actualment hi ha una quarantena d’estudiants procedents de l’Alt Empordà que cursen aquest Grau, es començarà a avaluar l’extensió docent cap a aquesta comarca, pel que fa a la formació de pràcticum, simulació clínica i ABP orientada, principalment, a estudiants dels darrers cursos de la titulació. També es valorarà la possibilitat que, en la docència, pugui participar-hi professorat associat assistencial procedent dels centres de la Fundació Salut Empordà.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’increment del nombre de places d’Infermeria que el Govern ha aprovat per aquest curs 2022-2023, que ha permès que 60 nous estudiants poguessin entrar al Grau, i contribuir així a pal·liar el dèficit de professionals existent al territori.

Pel director gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, “aquest acord suposa el reconeixement a la trajectòria de l’Hospital i a la seva vocació assistencial, docent i d’investigació. Confirma, un cop més, la capacitat de dinamització que té l’àmbit de la salut per a l’Alt Emporda”.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que també ocupa el càrrec de presidenta del Patronat de la FSE, ha explicat que “aquest acord amb la Universitat de Girona és una molt bona notícia per a la ciutat de Figueres ja que augmenta la formació i l’acosta als estudiants de la nostra ciutat i de la comarca. L’aposta per l’oferta formativa a la ciutat és primordial per fer de Figueres una ciutat referent”.

El rector de la UdG, Quim Salvi, ha manifestat que “la missió de la Universitat és estar amatent i donar resposta a les necessitats de la societat que l’acull” i ha posat èmfasi en “la necessitat de professionals de la salut que la pandèmia ha evidenciat”.

Exit mobile version