Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

L’Hotel Cala Jóncols acull una jornada solidària a favor de l’alimentació infantil

Jornada solidària a l'hotel Cala Jóncols
Hotel Cala Jòncols de Roses

Aquesta jornada solidària es portarà a terme dissabte, 20 d’agost amb la col.laboració  de tres artistes empordanesos, i els beneficis es destinaran a la campanya de la Creu Roja per garantir l’alimentació d’infants vulnerables

Jornada solidària a l'hotel Cala Jóncols
Hotel Cala Jóncols de Roses

L’Hotel Cala Jóncols de Roses, situat a tocar del terme municipal de Cadaqués en ple parc natural del Cap de Creus, ha organitzat per al proper dissabte 20 d’agost, a les instal·lacions del complex hoteler, una jornada solidària a favor de l’alimentació infantil. En concret, els diners que es recaptin es destinaran a  Creu Roja per contribuir a la campanya que l’entitat ha posat en marxa aquest estiu sota el lema “Donem-li la volta per omplir el plat” . Amb aquesta iniciativa Creu Roja busca el suport de la ciutadania, empreses i administracions per garantir que tots els infants tinguin un plat a taula.

A la jornada solidària de l’Hotel Cala Jóncols hi col·laboren tres artistes empordanesos: Joan Comella, Narcís Costa i Dolors Ventós, que  pintaran set plats de ceràmica de la Bisbal d’Empordà. “La idea és omplir el plat amb racions d’art perquè després es converteixin en aliments per als nens i nenes que ho necessitin” han manifestat els artistes.

A partir de dissabte els plats amb les creacions dels quatre artistes  s’exposaran a l’Hotel Cala Jóncols  i es posaran a la venda entre els assistents a la jornada que hi estiguin interessats en col·laborar amb la causa. També se’n podran adquirir a traves del web de l’Hotel.      wwwcalajoncols.com

A més, dins la jornada solidària, partir de les 12 se celebrarà un mercat d’artesania que anirà a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l’artesania. Hi haurà estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà.  I al vespre, la jornada acabarà amb música en directe amb el grup  figuerenc de rumba, Merkado Negro; i una sessió de cocteleria . Diumenge, també es durà a terme el mercat d’artesania i hi haurà una altra actuació musical, en aquest cas a càrrec del conjunt empordanès  Bananna Beach, també de rumba catalana.

La iniciativa s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa anys. El complex hoteler, va dur a terme l’any passat una jornada d’artesania, música i pintura solidària on es va recaptar 4.000 euros. Els beneficis es van destinar a l’Associació els  Tramuntanets de Roses que es dedica a ajudar a nens i joves discapacitats física, sensorials i psíquics; i a la família de l’Izan López, un nen de Roses afectat d’amioplàsia congènita. La Jornada solidària va consistir en la pintura, per part de Joan Comella, d’ un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de  “Mar d’emocions”.  Les 180 peces que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents i per mitjà del web de l’Hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d’una fotografia  per tenir referència de l’obra completa.  Comella va iniciar l’any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris . Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com el que va fer a Andorra l’any 2.006 a benefici de la Unicef o el mural de la nena índia que va pintar al 2.007 a Figueres per la Fundació Vicente Ferrer. També ha col·laborat amb Fotògrafs per la pau i amb la Fundació del Síndrome de Moebius.

I al 2014, l’establiment rosinc va dur a terme un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer on es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d’una escola a l’Índia.