L’Hotel Cala Jóncols dóna 4.000€ a l’Associació Tramuntanets i a la família del rosinc Izan López

Hotel Cala Jòncols entrega xec solidaris
Moment de l'entrega dels xecs de 2.000 € cadascú de l'Hotel Cala Jòncols a l'Associació Tramuntanets i a la família de l'Izan

Diners recaptats gràcies a les 180 peces del mural que l’artista rosinc, Joan Comella, va pintar durant la Jornada Solidària

Hotel Cala Jòncols entrega xec solidaris
L’Hotel Cala Jòncols va lliurar dos  xecs de 2.000 € cadascú a l’Associació Tramuntanets i a la família de l’Izan

L’Hotel Cala Jóncols va entregar ahir dos xecs per valor de 2.000 euros cadascun. El primer a l’Associació Tramuntanets de Roses, i el segon a la família d’Izan López, el nen de Roses afectat d’una amioplàsia congènita.
Aquests 4.000€ és la quantitat de diners que es va recaptar en la Jornada d’artesania, música i pintura solidària que va dur a terme duran l’estiu, concretament el el passat 8 d’agost, a les instal·lacions del complex hoteler, situat en ple parc Natural del Cap de Creus, amb l’assistència de més de 300 persones .

A l’acte d’entrega dels dos xecs, que es va realitzar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses, van assistir l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan, el regidor de Benestar Social, Marc Danés, els propietaris de Cala Jóncols, Juanma i Michael Gómez, Soraya Giménez i Manel Caro, representants dels Tramuntanets, i membres de la família d’Izan López, així com l’artista Joan Comella.

La iniciativa, que es vol repetir l’any que ve, s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. El complex hoteler, que aquest any celebra el seu seixantè aniversari, ja va dur a terme l’any passat un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer on es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d’una escola a l’Índia.
I enguany han volgut destinar els diners a una entitat i una persona de Roses, “nosaltres sempre hem volgut ser solidaris a causes que ho necessitin, però a partir d’ara tenim clar que volem fer aportacions a nens sobretot, i, en aquest cas, si són del poble molt millor”, va afirmar Juanma Gómez.
Uns diners que aniran molt bé a Tramuntanets per realitzar les activitats que “realitzem al llarg de l’any per la nostra mainada, com són els casals de Setmana Santa, el de Nadal, o portar al nens i nenes a la piscina un cop al mes, per exemple, amb l’objectiu de facilitar i alleugerir la tasca dels pares i mares d’aquest nens”, va explicar el director de l’entitat, Manel Caro.

I per l’Izan, un nen de poc més d’un any que necessita fer rehabilitació constant, ja que l’amioplàsia congènita afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l’articulació dels colzes i els genolls, els diners “serviran per millorar la qualitat de la seva rehabilitació i així anar més ràpid a l’hora que el nen pugui caminar”, va desvetllar el seu avi, Jordi Vicente.

Una iniciativa solidària portada a terme per la societat rosinca, en aquest cas per l’Hotel Cala Jòncols amb la col·laboració de l’artista Joan Comella, que l’alcaldessa de Roses ha volgut donar “el nostre reconeixement tant a la família Gómez de Cala Jòncols com a en Joan Comella, perquè ha estat un acte de bones intencions cap a unes entitats o persones que no és que s’ho mereixen, sinó que necessiten d’aquestes aportacions solidàries”.

La Jornada solidària del 8 d’agost va consistir en l’elaboració per part d’en Joan Comella, artista que des del 2000 crea obres pictòriques de gran format en causes solidaries envers la mainada, d’un mural que es va convertir en 180 petits quadres, “vaig pintar un mar de bones intencions, un mar ple de vida”, va assenyalar l’artista. Un mural que va batejar amb el nom de “Mar d’emocions”. Els 180 quadrets que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents, així com a través de la web de l’Hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d’una fotografia per tenir referència de l’obra completa.
Cal destacar  que el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va assistir, a títol personal, a la Jornada Solidària.

En aquesta iniciativa solidària hi han col.laborat 22 entitats o empreses: Pescadors de Roses, Angelats, Darnés grup, Friolisa, Construcciones Horizon, Somni D4, Publimas, Vila Viniteca, Biel’s , Multicoptero.com, Voortrekker, Pacfren,Neumàticos Gran Via, Estrella Galicia, Unitat Química, Societat Esportiva de caçadors de Roses, Coubet, Wind Rose, Instal·lacions Aurel Rastrojo, Mas Estela, Distribucions Fluvià i Viladeroses.cat.