L’Hotel Cala Jóncols, un exemple més d’empresa solidària a Roses

Hotel Cala Jóncols
Moment de l'entrega del xec per part de l'Hotel Cala Jóncols a la Creu Roja Roses-Castelló d'Empúries

L’Hotel Cala Jóncols lliura a Creu Roja 2.700€ recaptats en una Jornada solidària  per a l’alimentació infantil i que va comptar amb la col·laboració  dels artistes Dolors Ventós, Narcís Costa i Joan Comella

Hotel Cala Jóncols
Moment de l’entrega del xec per part de l’Hotel Cala Jóncols a la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries

Roses és una població solidària. Demostrat està que la ciutadania s’implica quan se li crida per aportar el seu gra de sorra per una causa benèfica.
I el teixit empresarial no es queda enrere en termes de solidaritat, i ara l’exemple que les empreses de Roses també són solidàries l’ha posat l’Hotel Cala Jòncols, regentat pels germans Juanma i Michael Gómez. “Des de fa 5 anys portem a terme iniciatives solidàries de cares als nens més necessitats, perquè creiem que és necessari ajudar als infants, ja que al cap i a la fi són els que més falta els hi va”, ha afirmat en Juanma, el qual va voler “fer una crida a més empresaris per a que tinguin iniciatives solidàries envers, sobretot, els nens i nenes més desvalguts”.

I ahir, a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, en una acte que va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Montse Mindan, i els artistes Dolors Ventós i Joan Comella que van participar en la iniciativa, els gestors de Hotel Cala Jóncols van fer entrega d’un xec per valor de 2.700 euros al president de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúires, Jordi Segura.

Diners que es van recaptar durant la campanya endegada per la Creu Roja sota el títol “Donem-li la volta per omplir el plat”, i a la que van voler sumar-se en Juanma i en Michael aquest estiu en una jornada benèfica que es va portar a terme al complex hoteler en favor de l’alimentació infantil, i en la que van comptar amb la complicitat de Ventòs, Comella i Narcís Costa,.

Una jornada solidaria considerada per Segura com “molt important per col·laborar amb aliança humanitària envers els infants per assegurar que estan ben atesos i podem cobrir les seves necessitats”.

Mindan, com amfitriona de l’acte de lliurament del xec va “felicitar a l’Hotel Cala Jóncols per aquestes accions que fan any rere any per recollir diners i fer-los arribar a la mainada, que és un dels sectors de la població que més està sentint la crisi”, destacant que “Roses és molt solidària com ho demostra en aquest cas totes les empreses que han col·laborat amb l’hotel en aquesta campanya”.

“Donem-li la volta per omplir el plat”

L’Hotel Cala Jóncols va participar en aquesta campanya de la Creu Roja el passat 20 d’agost, on Ventós, Comella i Costa van pintar cinc  plats de ceràmica de la Bisbal d’Empordà amb  “la idea d’omplir el plat amb racions d’art perquè es converteixin en aliments per als nens i nenes que ho necessitin” segons van manifestar llavors els artistes.

A més, dins la jornada solidària, es va celebrar un mercat d’artesania  a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l’artesania. Hi havia estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà.  I al vespre,  va acabar amb música en directe amb el grup  figuerenc de rumba, Merkado Negro; i una sessió de cocteleria .

La iniciativa s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa anys. El complex hoteler, va dur a terme l’any passat una jornada d’artesania, música i pintura solidària on es va recaptar 4.000 euros. Els beneficis es van destinar a l’Associació els  Tramuntanets de Roses que es dedica a ajudar a nens i joves discapacitats física, sensorials i psíquics; i a la família de l’Izan López, un nen de Roses afectat d’amioplàsia congènita. La Jornada solidària va consistir en la pintura, per part de Joan Comella, d’ un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de  “Mar d’emocions”.  Les 180 peces que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents i per mitjà del web de l’Hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d’una fotografia  per tenir referència de l’obra completa.  Comella va iniciar l’any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris . Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com el que va fer a Andorra l’any 2.006 a benefici de la Unicef o el mural de la nena índia que va pintar al 2.007 a Figueres per la Fundació Vicente Ferrer. També ha col·laborat amb Fotògrafs per la pau i amb la Fundació del Síndrome de Moebius.

I al 2014, l’establiment rosinc va dur a terme un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer on es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d’una escola a l’Índia.

I per al proper any des de l’Hotel Cala Jóncols “ja tenim previst celebrar una altra jornada solidària, de la qual en Joan Comella participarà un altre cop”, va avançar Michael Gómez, “tot i que encara no podem avançar res fins que no tinguem tot ben planificat i confirmat”.

En la iniciativa hi han col·laborat  27 empreses: Construcciones Horizon, Pescadors de Roses, Darnés grup, Publimas, Angelats, Somni D4, Biel’s, Friolisa, Multicoptero.com, Pacfren, Neumàticos Gran Via, Estrella Galicia, Coubet, Marina Estrella, Instal·lacions Aurel Rastrojo, Distribucions Fluvià, Nautamarine, Empordaigua, Extintors Dídac, Dexia, Complet  Hotel, Ingremic, Ingreda sistem, Eurodivers, Edifici Capvespre, Fusteria Vila i Celler Subaquàtic.