Programa Reallotgem

L’Hotel Cala Jóncols de Roses, compromès en que cap nen passi gana

Hotel Cala Jóncols
Els propietaris de l'Hotel Cala Jóncols els germans Juanma i Michael Gómez amb els artistes Joan Comella i Dolors Ventós

Els beneficis es destinaran a la campanya de Creu Roja per garantir l’alimentació d’infants vulnerables

Hotel Cala Jóncols
Els propietaris de l’Hotel Cala Jóncols, els germans Juanma i Michael Gómez, amb els artistes Joan Comella i Dolors Ventós

La Creu Roja ha iniciat aquest estiu una campanya per garantir l’alimentació als infants més desvalguts I l’ha titulat “Donem-li la volta per omplir el plat”. Iniciativa que busca el suport de la ciutadania, empreses i administracions per garantir que tots els infants tinguin un plat a taula.

I una de les empreses que ha decidit sumar-se a la campanya ha estat l’Hotel Cala Jóncols, que també ha decidit donar-li la volta al plat per donar de menjar als nens i nenes més desvalgut, ja que “un dels objectius i la filosofia de l’empresa és la solidaritat. Una solidaritat que volem portar a terme a través de la col·laboració d’artistes i sempre destinada als infants”, va manifestar Juan Manuel Gómez, gerent juntament amb el seu germà Michael del Cala Jóncols.

Així, ahir dissabte artistes de casa nostra com la figuerenca Dolors Ventòs i els rosincs Narcís Costa i Joan Comella van presentar les obres que han creat en  el marc d’aquesta campanya, els quals “hem elaborat una obra dins un plat de ceràmica verge de La Bisbal abans de coure, i jo, continuant amb la meva obra, he plasmat unes gotes d’emoció”, va dir Comella. Perquè “la idea és omplir el plat amb racions d’art perquè es converteixin en aliments per als nens i nenes que ho necessitin”, van manifestar els artistes.

La Dolors ha reflectit en els seus plats uns nens agafats de la mà “amb els que vull reflectir la protesta perquè aquest nens no tinguin, que reflecteix una història que pensàvem que no tornaria  passar, la de que els nens passin gana, i que parla de mi mateixa amb la meva relació amb els nens”, va assenyalar l’artista de Figueres

L’obra El plat elaborat per Costa és una peça única que forma part d’una sèrie nova que està fent que té a veure amb l’agressió en tots els seus sentits. Obra que té preparada per inaugurar quan arribi el moment.

I des d’ahir els plats amb les creacions dels tres artistes  estan exposats a l’Hotel Cala Jóncols per oferir-los entre els assistents a la jornada que hi estiguin interessats en col.laborar amb la causa. També se’n poden adquirir a traves del web de l’Hotel.

A més, dins la jornada solidària, es va celebrar un mercat d’artesania  a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l’artesania. Hi ha van haver estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà.
Jornada de solidaritat i artesania que va esdevenir en cultural a la nit amb l’actuació en directe del grup  figuerenc de rumba, Merkado Negro, acompanyada d’una sessió de cocteleria .

Hotel Cala Jóncols, sinònim de solidaritat

Hotel Cala Jóncols
A l’Hotel Cala Jóncols es va celebrar una jornada solidària i una altra d’artesania

Aquesta nova iniciativa solidaria s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa anys. El complex hoteler, va dur a terme l’any passat una jornada d’artesania, música i pintura solidària on es va recaptar 4.000 euros. Els beneficis es van destinar a l’Associació els  Tramuntanets de Roses que es dedica a ajudar a nens i joves discapacitats física, sensorials i psíquics; i a la família de l’Izan López, un nen de Roses afectat d’amioplàsia congènita. La Jornada solidària va consistir en la pintura, per part de Joan Comella, d’ un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de  “Mar d’emocions”.  Les 180 peces que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents i per mitjà del web de l’Hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d’una fotografia  per tenir referència de l’obra completa.

Joan Comella va iniciar l’any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris . Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com, per exemple, el mural que va realitzar al 2003 en favor de l’Associació Catalana de Moebius, on va pintar el retrat de l’Adam, el noi Moebius de Roses, o tres anys després, al 2006, el que va fer a benefici de la Unicef o el mural de la nena índia que va pintar al 2.007 a Figueres per la Fundació Vicente Ferrer. També ha col·laborat amb Fotògrafs per la Pau.

Precisament, al 2014, l’Hotel Cala Jóncols va dur a terme un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer on es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d’una escola a l’Índia.

Per l’any vinent, el Cala Jóncols té previst una altra iniciativa solidària que “intentarem lliga amb la primera verema de la nostra vinya”, van avançar els propietaris del complex hoteler.