L’huracà Rosario va compaginar de meravella amb la tramuntana de Roses a Sons del Món

Rosario a Roses dins el Festival Sons del Món

Rosario Flores va oferir a la Ciutadella de Roses un concert amb molta energia

La petita de la nissaga Flores, Rosario, va oferir a la Ciutadella de Roses una hora i mitja de concert ple de rumba, de flamenc, de pop i balades

Rosario a Roses dins el Festival Sons del Món
Rosario Flores va oferir a la Ciutadella de Roses un concert amb molta energia

Rosario Flores va ser tot energia dalt de l’escenari. Un escenari, el de la Ciutadella de Roses que tot i que el trepitjava per primera vegada en tenia ganes de ser-hi, com així va reconèixer al saludar a les 1.900 persones, segons l’organització, que es van donar cita divendres a la nit al recinte fortificat, “Roses bona nit, quina alegria d’estar aquí amb tots vosaltres, mai havia estat a Roses, així que ja em tocava estar aquí , no?”.

Abans de l’inici de l’espectacle, però, el director del Festival Sons del Món, Xavi Pascual va pujar a l’escenari acompanyat del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roses, Francesc Giner, els qual, arran de l’atemptat terrorista que va patir Niça dijous passat es va dirigir al públic dient que “tot i estar aquí amb motiu del festival hem de tenir en compte el dolor del poble francès, i és per això que us demanem un minut de silenci, si us plau”.

Un minut de silenci que l’auditori va respectar escrupolosament per acabar en un fort aplaudiment en solidaritat amb el país veí.

I després del minut de dol va irrompre, com un huracà, la petita de la nissaga Flores, Rosario. Un huracà que es va entendre a les mil meravelles amb la suau tramuntana que va bufar durant tot el concert. Una Rosario que va assegurar, després de donar les gràcies als assistents per la seva presència, que “ho passarem molt bé, cantaré les cançons que sé que espereu i aquí em teniu, per tots vosaltres… ‘Vamonos señores”, va animar a un públic, que ja hi era predisposat a passar-s’ho bé.

I va continuar animant al respectable en el moment de cantar la primera rumba, “per la part que em toca jo tinc aquí sang catalana, així que anem amb una rumba catalana”. I així va anar deixant Rosario tota la seva energia musical oferint un concert ple de rumba, de flamenc, de pop, de balades… “d’aquestes meravelloses cançons, que jo les he de cantar sempre perquè les sento tant i les gaudeixo tant que… Va per vosaltres!”, i va interpretar  “Algo de ti” de Camilo Sesto.
Un concert on Rosario va deixar palès el seu ventall de les possibilitats musicals i la seva experiència dalt d’un escenari. Escenari on canta, balla, dramatitza i es fica al seus seguidors, als seus fans, a la butxaca.