L’institut Cap Norfeu ofereix per cinquè any el servei d’assessorament i reconeixement de l’experiència laboral

Institut Cap Norfeu de Roses

L’institut Cap Norfeu de Roses

Servei dirigit a persones que donats els seu coneixements professionals i formatius volen obtenir una titulació oficial

Institut Cap Norfeu de Roses
L’institut Cap Norfeu de Roses

L’institut Cap Norfeu de Roses ofereix per cinquè any consecutiu el servei d’assessorament i reconeixement de l’experiència laboral. Un servei dirigit “a persones amb experiència professional i formació prèvia que estiguin interessats a millorar la seva qualificació per obtenir una titulació oficial i que, per aconseguir-ho, vulguin rebre assessorament personalitzat”, ha explicat la coordinadora d’assessorament i reconeixement del centre de secundària, Assumpció Cullell, assenyalant que “en el nostre centre ho fem en la família professional d’administració i gestió, comptant amb l’atenció personalitzada d’experts en aquest àmbit”.

Aquest servei d’assessorament i reconeixement de l’experiència laboral va ser impulsat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat per qualificar aquells ciutadans “que tenen força coneixements però es troben que no tenen cap titulació oficial”, va afirmar Cullell.

Així, a l’institut Cap Norfeu s’avaluarà a la persona interessada en adquirir una titulació per dos professors del cicle formatiu, que conformen la Junta de reconeixement.
Posteriorment, si es vol obtenir el títol del cicle corresponent i convalidar les unitats formatives o crèdits (reconeguts) cal matricular-se en el cicle formatiu corresponent, acreditant els requisits acadèmics d’accés que s’estableixen per als cicles formatius de grau mitjà o superior, segons correspongui.

La convalidació de les unitats formatives o crèdits certificats en els centres del Departament d’Ensenyament és gratuïta.

Si es completa un crèdit, una unitat formativa o un mòdul d’un cicle formatiu través del reconeixement acadèmic, es farà constar com a nota de “5”en l’expedient acadèmic.

Qui pot optar a aquest servei?

Les persones que poden obtenir un reconeixement acadèmic a la seva formació i experiència laboral ha d’haver complert els 18 anys, han d’acreditar experiència laboral o en activitats socials d’almenys 2 anys en el sector, i posteriorment ha de disposar de l’informe d’assessorament obtingut en el servei d’assessorament, o document equivalent de convocatòries d’acreditació o validació amb l’orientació i/o assessorament del mateix títol o d’un títol afí.

Des de 2012 gairebé 10.000 persones arreu Catalunya han passat per aquest servei d’assessorament i reconeixement acadèmic

Des del setembre de l’any 2012, quan es va iniciar, fins al desembre de l’any passat, han estat gairebé 10.000 persones, concretament 9.713, les que han decidit assessorar-se en la formació professional, de les quals 8.076 han obtingut reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l’experiència laboral o en activitats socials.
Destacar que d’aquestes 9.713 persones assessorades 3.238 eren homes i 6.475 dones.

Per obtenir més informació els interessats es poden adreçar a la coordinadora Assumpció Cullell Guillamet  a través del correu de l’INS Cap Norfeu b7005364@xtec.cat o al telèfon 972 15 05 67.