L’institut Illa de Rodes celebrarà el Dia Mundial de la Filosofia participant a la Mostra de Fotofilosofia

La filosofia en imatges. Una Mostra-Concurs de Fotofilosofia a nivell de Catalunya  en el que els alumnes de l’Institut Illa de Rodes de Roses presenten la seva candidatura

El Dia Mundial de la Filosofia, esdeveniment promogut pes la UNESCO en favor del pensament crític i de la reflexió racional se celebra el tercer dijous de novembre, dia que es considera l’aniversari de la mort de Sòcrates, l’any 399 abans de Crist a Atenes.

Per tal de celebrar aquesta Jornada Mundial de la Filosofia 2012, s’ha convocat als instituts de secundària d’arreu Catalunya a participar la Mostra de Fotofilosofia

Un certamen gràfic que va nèixer, ara fa 6 anys, amb l’objectiu d’ aplegar espurnes de pensament fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital, acompanyada d’un títol, d’un pensament, en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

D’aquesta manera és vol enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat, a la vegada que es busca noves formes de col·laboració entre els departaments de Filosofia dels instituts.

Els alumnes de l’Illa de Rodes volen presentar la seva candidatura a la Mostra de Fotofilosofia, i per això ja s’han recollit 152 imatges amb el seu pensament. Unes fotografies que es poden visionar en http://filoilladerodes.blogspot.com.es.

Ara hi ha uns dies per fer les votacions, pot votar qualsevol persona per escollir la millor fotograria entrant a aquest senzill formulari: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDQ4UXU0TnQtdGVJYlZjTUdyMlRhWlE6MA

Els resultats de les fotografies escollides a l’institut l’Illa de Rodes s’anunciaran abans del 12 de novembre. Com cada institut ha d’enviar a la Facultat de Filosofia de la Univeristat de Barcelona el 10 % de les fotografies presentades, el centre rosinc haurà d’enviar les 15 fotografies més votades.

La cerimònia de lliurament dels premis a les millors imatges amb el seu pensament esdenvindrà el divendres 23 de novembre, a les 17 h., a la Sala Gran de l’esmentada Facultat de Filosofia.

La filosofia en imatges. Tota una manifestació  de la vitalitat i rellevància de la Filosofia en l’ensenyament secundari.

Exit mobile version