L’institut Illa de Rodes de Roses aconsegueix el 2º premi dels Mobile Learning Awards

Institut Illa de Rodes

Moment en que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau guardona als estudiants de Roses

Els Mobile Learning Awards premien, en total, setze iniciatives tecnològiques de centres educatius d’arreu del país

Institut Illa de Rodes
Moment en que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau guardona als estudiants de Roses

L’Auditori Imagina de Media Pro de Barcelona va acollir ahir dijous la cerimònia d’entrega dels Mobile Learning Awards 2014, uns premis que s’emmarquen dins el projecte mSchools i que tenen com a objectiu reconèixer alumnes, professors i centres educatius per la seva tasca innovadora en la creació i ús de solucions mòbils.

El jurat va destacar la qualitat dels treballs presentats, tant per alumnes com per professors, en les dues modalitats: Micronarracions audiovisuals, un premi que valora els millors vídeos realitzats per alumnes sota el lema ‘L’escola del demà’, i Experiències educatives amb dispositius mòbils, modalitat que s’estrena enguany i que ha convidat els professors a donar a conèixer les experiències que han dut a terme amb tecnologia mòbil en els respectius centres educatius.  

I l’institut Illa de Rodes de Roses va ser guardonat pel jurat dels Mobile Learning Awards amb el segon premi  pel seu projecte illArgonauta, un bloc que té, entre d’altres objectius, “promoure un ús efectiu dels dispositius mòbils, tècniques d’edició de vídeo i realitat augmentada”, com així s’assenyala en el document de presentació.

La  consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va ser l’encarregada de guardonar als alumnes de Secundària del institut rosinc en presencia del director del centre educatiu, Josep Lluís Tejeda.

Palmarès ‘Experiències educatives amb dispositius mòbils’ 

  • 1er premi a l’experiència més innovadora. Escola Collaso i Gil (Barcelona). Projecte 7xTablet. Premi: Xec regal de 3.000 € per al centre. El projecte parteix del fet que la competència digital és clau per a consolidar un canvi metodològic en el context educatiu. 7xTablet introdueix els alumnes en la geolocalització, l’observació, la recerca, la col·laboració, el treball audiovisual i la programació, afavorint l’activitat i la interactivitat dels nens i nenes a l’aula. http://bit.ly/1d07J55
  • 2n premi: Institut Illa de Rodes (Roses). Projecte illARgonauta. Premi: Xec regal de 1.500 € per al centre. illARgonauta s’entén com un viatge ple d’aventures en el que els estudiants d’Empresa, Economia, Llatí, Grec i Història de l’Art de Batxillerat descobreixen la relació entre el màrqueting i els referents clàssics a través de la realitat augmentada. http://bit.ly/1eS0pIr
  • 3er premi: Institut Cal Gravat (Manresa). Projecte Barcelonada 2.0. Premi: Xec regal de 1.500 € per al centre. Activitat multidisciplinar, que estimula l’autonomia dels estudiants a través de l’aprenentatge col·laboratiu amb l’ajuda de guies i mapes, però sobretot, amb el suport de dispositius mòbils que els permetran orientar-se i descobrir la ciutat. Aquesta experiència ha estat adoptada, enguany, per vuit centres de la comarca. http://bit.ly/1jHf3ap
  • Accèssit 1: Escola Garbí Pere Vergés (Esplugues del Llobregat). Projecte Tecnologies emergents. Premi: Xec regal de 500 € per al centre. El projecte d’escola Tecnologies emergents s’ha d’entendre com una porta oberta a la introducció d’una metodologia de centre que persegueix una millora de les dinàmiques de treball en equip a través de l’ús de dispositius mòbils i tecnologies digitals.
  • Accèssit 2: Centre d’Estudis Dolmen (L’Hospitalet del Llobregat). Projecte El joc de les torres: Descobreix L’H amb el mòbil. Premi: Xec regal de 500 € per al centre. Proposta d’innovació que acosta els alumnes de Secundària i Batxillerat al coneixement del patrimoni històric i cultural de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, mitjançant la geolocalització. L’experiència evidencia un ús ben fonamentat de les tecnologies mòbils dirigit a la gestió de la informació digital.

El jurat ha concedit també 3 mencions, premiades amb una tauleta, per als projectes:

  • Mobile Learning Day, de l’Institut Ronda (Lleida)
  • Codi QR i animals de granja, de l’Escola El Sitjar (Linyola )
  • Itinerari de Paisatge amb Codis QR, de l’escola Rosella (Viladecavalls)