L’Institut Illa de Rodes de Roses opta als premis del 3r Concurs Materalia de trencadís a Canet de la Tallada

3r Concurs Materalia de trencadís

Alumnes de l'Institut Illa de Rodes treballant en la seva obra de trencadís

En aquest concurs, que ha consistit en crear, dissenyar i executar obres d’art basades en el trencadís de rajoles ceràmiques,  hi han participat 8 instituts de les comarques gironines

 3r Concurs Materalia de trencadís
Alumnes de l’Institut Illa de Rodes treballant en la seva obra de trencadís

L’entrega de premis del 3r Concurs Materalia de trencadís tindrà lloc aquest divendres dia 31 de maig, a les 19 h, a les instal·lacions de Materalia, a Canet de la Tallada (Ctra. C-31 de Verges a Torroella de Montgrí, km 354).
Al concurs hi han participat vuit instituts de les comarques gironines i ha consistit en crear, dissenyar i executar obres d’art basades en el trencadís de rajoles ceràmiques per part dels alumnes. Els centres que han concursat són l’INS Baix Empordà i la UEC de Palafrugell, l’INS de Celrà, l’INS de Vilablareix, l’INS Cendrassos de Figueres, l’INS El Pedró de l’Escala, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i l’INS Illa de Rodes de Roses.

En l’acte de lliurament, els estudiants hauran de defensar les seves obres davant un jurat expert format per l’artista Anna Agustí Hontangas, l’arquitecte Miquel Morral i l’arquitecte tècnic Gaietà Bigarós. S’entregaran el Premi a la Creativitat; que valorarà l’originalitat de la idea, la seva interpretació en el trencadís, el disseny i la composició artística, entre altres; el Premi a la Tècnica que tindrà en compte la pulcritud dels acabats, la feina ben feta, els detalls, la neteja, la precisió i el grau de dificultat; i el Premi al Guanyador, que valorarà tota l’obra en el seu conjunt, tant pel que fa al component artístic com en la seva execució.