Programa Reallotgem

L’institut Illa de Rodes enceta el seu Cicle de xerrades formatives parlant d’alimentació

Institut Illa de Rodes
Un moment de la xerrada portada a terme a l'institut Illa de Rodes

La Infermera del CAP de Roses, Maria Payan, va explicar com el fet de canviar els nostres hàbits d’alimentació pot incidir en la millora de la nostra salut

Institut Illa de Rodes
Un moment de la xerrada portada a terme a l’institut Illa de Rodes

Com alimentar-se de manera saludable a través d’una dieta equilibrada, mitjançant la dieta mediterrània, una de les més sanes que es poden fer i que ben poca gent la fa correctament, és del que va parlar la Infermera de l’ABS de Roses i referent del Programa Salut i Escola, Maria Payan.

L’especialista en alimentació va assenyalar als assistents d’aquesta xerrada de “la importància que té de fer cinc àpats als dia”, que tot i que sembla molts va dir que no, que s’han de fer, però metjant en poca quantitat i en molta qualitat, “ingerint dos o tres peces de fruita, així com de verdura cada dia i, sobretot, retirar una de la dieta una mica de carn, o sigui menjar carn només dos cops a la setmana”.

Uns canvi d’hàbits alimentaris que Payan va dir “que són fàcils però a que la gent li resulta molt difícil fer-ho”, i que si ho fan poden trobar molts beneficis, sobretot, en quant a la salut.

I respecte a la salut és com va iniciar la Maria Payan la seva xerrada, ja que va mostrar un escrit en el que es reflectia que “una part dels càncers que la societat està patint té a veure, a banda d’altres factors evidentment, amb el que mengem, i que si canviem d’hàbits alimentaris es podrien evitar”.

La infermera del CAP de Roses és conscient que actualment a la majoria de les llars “es menja poca fruita i verdura i molta carn, perquè no tenim temps material de cuinar” i el més fàcil és fer alguna cosa a la planxa per sortir del pas, i va intentar convèncer als assistents a la xerrada que si dediquen un xic d’esforç a canviar els seus hàbits alimentaris per uns de més saludables, “el nostre benestar, la nostra salut es veurà incrementada”.

2ª edició del Cicle de xerrades formatives

Aquest Cicle de xerrades formatives dirigides a les famílies és el segon any que l’institut Illa de Rodes el porta a terme. Una activitat encetada davant la demanda “de les mateixes famílies dels alumnes que tenen molt d’interés en rebre un suport addicional pel que fa a diferents aspectes de l’adolescència, edat en la que es troben els seus fills”, va afirmar el director de l’institut, Josep Lluís Tejeda.

En aquest sentit a la primera xerrada es va parlar de la salut alimentària en l’adolescència, i nivell general. La segona que es portarà a terme el 28 de maig, anirà a càrrec de Mª Antònia Barceló, que impartirà un conferència sota el títol ‘Sobreviure a l’adolescència’.
I la tercera i última l’impartirà el psicòleg Jaume Funes, el qual parlarà d’Educar adolescents, a casa i a l’institut’. Això serà el proper mes de juny, dia 3.