L’institut Illa de Rodes escollit pel projecte “Fem una Llei” del Parlament de Catalunya 2013

El Parlament de Catalunya promou cada any una activitat on es simula el treball dels representants escollits pel poble català. És un projecte que va adreçat a l’alumnat de secundària i que sota el nom “Fem una Llei” se simula la tasca feta pels diputats i les diputades a les comissions i al plenari.

Només vint centres d’Educació de Secundària Obligatòria arreu de Catalunya són seleccionats a participar i, per segon any consecutiu, l’institut Illa de Rodes de Roses ha estat escollit.

L’objectiu d’aquesta activitat és que els alumnes coneguin la tasca dels diputats i les diputades –a partir de la pròpia experiència–, i el significat i els valors del treball parlamentari.

Partint de la simulació d’un “Projecte de llei” els alumnes dels vint centres que hi participen es constitueixen en cinc “grups parlamentaris”, els quals elaboren esmenes a aquest projecte de llei, tenint cada “grup parlamentari” un portaveu.

Finalment, els alumnes es reuneixen en una “sessió plenària” (Fem una llei), amb la participació del President del Parlament i de representants dels grups polítics de la Cambra.