L’Institut Illa de Rodes guardonat amb el Premi Baldiri Reixac 2018

Premis Baldiri Reixac

L'equip de professors de l'Institut Illa de Rodes guardonat amb el Premi Baldiri Reixach

L’equip de professors dels ​Estudis de Formació Professional de l’Institut Illa de Rodes ha resultat premiat, en la categoria de Mestres, amb el Premi Baldiri Reixach pel projecte ‘Rumb al Canigó (Guiem junts el nostre futur)

Institut Illa de Rodes
L’equip de professors de l’Institut Illa de Rodes que ha estat guardonat amb el Premi Baldiri Reixach

Els Premis Baldiri Reixac, creats l’any 1979, arriben a la 40ena edició. Durant tot aquest temps, reconeixent l’excel·lència pedagògica dels professors.

I el Jurat d’aquest Premis Baldiri Reixach, composat per Joan Arjona, Joan Gumbert, Àngels Pérez, David Pujol, Ramon Raventós, Coral Regí, Bet Madera i Helena Morillas​, ha considerat que els professors del cicle formatiu de grau mitjà de conducció d’activitats fisicoesportives, de l’IES Illa de Rodes de Roses, han arribat a l’excel·lència pedagògica amb el projecte Rumb al Canigó (Guiem junts el nostre futur)’.

Durant l’acte de lliurament, que s’ha portat a terme aquest matí a Barcelona, s’ha destacat que aquest equip de professors de l’Illa de Rodes de Roses s’han fet mereixedors del guardó perquè amb el Cicle Formatiu d’activitats físico-esportives en el medi natural de l’Institut, han aprofitat el crèdit de síntesi com a oportunitat per desenvolupar i executar un treball cooperatiu que fa sortir als alumnes de la zona de confort de l’aula, i els obliga a posar en pràctica les habilitats i capacitats en una situació real d’estrès que els portarà al creixement personal i professional, que és l’objectiu principal d’aquesta etapa educativa.

Els estudiant han de fer una travessa de cinc dies pel medi natural, com si treballessin per una empresa del sector, des de les aigües del golf de Roses fins als cims nevats del Canigó, combinant totes les disciplines per les que s’han estat preparant: vela, hípica, bicicleta de muntanya, caiac, senderisme i desplaçaments per terrenys nevats.

El projecte posa de manifest si l’alumnat ha estat capaç d’assolir les capacitats necessàries per desenvolupar-se en un lloc de treball del sector. Capacitats i qualitats com són la resolució de problemes, l’organització i la responsabilitat, el treball en equip, així com també l’autonomia, la iniciativa i la relació interpersonal.

Cal destacar que l’equip de professors del cicle formatiu de grau mitjà de conducció d’activitats fisicoesportives,de l’IES Illa de Rodes de Roses, ja va ser guardonat el passat mes de març per aquest projecte “Rumb al Canigó (Guiem junts el nostre futur)” amb el Premi Josep Pallach de Figueres, el qual reconeix les experiències pedagògiques innovadores.