L’Institut Illa de Rodes reconeix la Piscina de Roses per la seva col•laboració en la formació d’alumnes

Cicle DUAL de FP de grau superior d’ensenyament i animació socioesportiva
La coordinadora de Formació Dual, Marta Vilumbrales (dreta), amb la presidenta de PRODER, Vero Medina i el director de la Piscina de Roses, Joan Godo

Concretament, el centre educatiu de Secundària de Roses agraeix la implicació per part de tot el personal de la Piscina Municipal en la primera promoció del cicle DUAL de FP de grau superior d’ensenyament i animació socioesportiva

Ahir a la tarda, l’Institut Illa de Rodes i la Piscina de Roses van dur a terme a l’equipament esportiu municipal un acte de reconeixement. Un gest d’agraïment que la coordinadora de Formació Dual del centre educatiu en cicles formatius, Marta Vilumbrales, va tenir amb la presidenta PRODER (societat municipal encarregada de la gestió de la Piscina de Roses), Vero Medina, i el director de la instal·lació esportiva, Joan Godo, lliurant-les d’un diploma, “el qual faig entrega per agrair el recolzament i col·laboració tant de la Piscina com de l’Ajuntament en acollir a l’alumnat en pràctiques en aquesta primera promoció del cicle d’ensenyament i animació esportiva, que és en format dual, el qual dona un valor molt especial a la formació professional”, va apuntar Vilumbrales.

La primera promoció del cicle DUAL de FP de grau superior que s’imparteix a l’institut Illa de Rodes de Roses, orientat a la feina de tècnic/a superior en ensenyament i animació socioesportiva, ha estat un gran èxit. Es va iniciar el curs 2018-2019, en col·laboració amb diverses empreses, associacions i entitats, entre elles la Piscina Municipal de Roses, i el juny de 2020 va acabar la primera promoció formada per 25 alumnes. La meitat d’aquests alumnes ha orientat la seva professió cap al sector esportiu i la resta cap a altres sectors de caire més turístic. Per a la segona promoció, la demanda s’ha incrementat amb més de 60 inscrits per a 30 places, un fet que fa plantejar a l’Institut la possibilitat d’iniciar nous cicles vinculats, ja que 37 alumnes es van quedar fora de llista.

Per a Medina, presidenta de PRODER i regidora d’Esports, rebre aquest reconeixement “és un goig molt gran perquè crec que és molt important que l’esport faci de pont un altre vegada en àmbits quotidians com en aquest cas l’ensenyament. I crec que és fonamental donar aquesta possibilitat, aquesta oportunitat als joves per posar-los al centre de la societat perquè puguin tenir una experiència com la que estem oferint nosaltres des de la piscina, per tant, agraïm aquesta reconeixement i esperem continuar treballant en benefici dels nostres joves en benefici de tota la societat!”.

La Piscina de Roses, col·laboradora de la FP Dual i també com a centre de pràctiques del cicle de salvament i socorrisme

La Piscina Municipal de Roses és una de les entitats col·laboradores que durant aquesta primera promoció del cicle DUAL de FP de grau superior, que s’imparteix a l’INS Illa de Rodes, ha acollit estudiants en pràctiques, oferint-los la possibilitat d’adquirir una experiència professional real i de posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seva formació, amb una tutorització continuada tant per part de l’institut com per l’equip de professionals de la Piscina.

Així mateix, a part de les pràctiques de la FP Dual de grau superior, la Piscina de Roses acull cada any les pràctiques d’alumnes que cursen el cicle mitjà de salvament i socorrisme. Amb un treball estret i coordinat entre Institut i el personal de la instal·lació esportiva, es completa la formació de l’alumnat amb la seva introducció a l’entorn laboral i oferint una experiència real  altament enriquidora per a la seva formació.