L’institut Illa de Rodes de Roses continua en el seu objectiu de poder impartir estudis professionals de Cicle Superior

Institut Illa de Rodes de Roses
Un moment del actes de celebració del desè aniversari de la implantació d'estudis professionals a l'institut Illa de Rodes

L’institut Illa de Rodes va celebrar el desè aniversari de la implantació dels estudis de formació professional mirant cap al futur, és a dir, aconseguir poder impartir el curs de Tècnic Superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives en modalitat Dual per al curs 2018-2019

Institut Illa de Rodes de Roses
Un moment del actes de celebració del desè aniversari de la implantació d’estudis professionals a l’institut Illa de Rodes

Ja fa deu anys que l’institut Illa de Rodes de Roses va iniciar els estudis en el Cicle Mitjà de Tècnic en conducció d’activitats físiques en el medi natural, comptant any rere any amb un creixement sostingut de l’interès i el nombre de matriculats, esdevenint una oportunitat única per als estudiants d’entrar al mercat laboral.
De tal manera que “el teixit productiu de la comarca ens està reconeixent molt, agafant molt alumnes en pràctiques i, a més a més, demandant que la formació arribi al nivell superior”, ha manifestat el director de l’institut Illa de Rodes, Josep Lluís Tejeda.

I per aquest motiu el centre educatiu demana per segon any consecutiu la implantació del Cicle Superior de Tècnic en activitat físiques i esportives, “per tal que els estudiants siguin capaços no només de fer viatge, suport i acompanyament, sinó de planificar i buscar sinergies entre les mateixes empreses del sector”, ha afirmat Tejeda.

Donat el patrimoni natural de l’Alt Empordà, amb tres Parcs Naturals, el del Cap de Creus, els Aiguamolls i el d’Albera, el director de l’Illa de Rodes considera que “necessitem aquests estudis, que a més els demanem en modalitat dual, que significa que a partir del segon anys els alumnes faran les pràctiques remunerades en una empresa, la qual també s’encarregarà de la seva formació de l’alumne, i no pas el centre”.

Fins a principis de l’any vinent no se sabrà si el departament d’Ensenyament de la Generalitat concedirà aquest Cicle Superior a l’Illa de Rodes, el qual de moment va celebrar el passat diumenge els centre educatiu va celebrar el desè aniversari de la implantació d’aquests estudis, i en la que es aprofitar per fer una campanya de recollida de firmes en suport d’obtenir el grau superior.

Una celebració que va comptar, a banda del personal docent i l’alumnat actual com ja graduat, amb l’ex-director de l’institut que va implementar els estudis professionals, Xavier Barranco, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Girona i president del Consell Comarcal, Ferran Roquer i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández.

La commemoració dels 10 anys impartint estudis professionals va finalitzar amb un dinar al centre educatiu després de pujar al Pic de l’Àliga.