Llers va celebrar una #FiraBruixaConfinada “espectacular”

#FiraBruixaConfinada
Llers va omplir finestres balcons i façanes de bruises i escombres durant la #FiraBruixaConfinada

Llers va penjar bruixes i escombres a finestres i balcons, que va fer qualiticar a les organitzadores de la Fira Fes-te Bruixa de Llers  “d’espectacular” la col·laboració i creativitat de veïns i veïnes per guarnir el municipi durant la #FiraBruixaConfinada

La situació de confinament per l’estat d’alarma per la Covid-19 va fer moure peces i reconvertir la 10ª edició de la Fira Fes-te Bruixa de Llers en una fira confinada celebrada a l’interior de les cases.
Enlloc dels carrers i places del municipi, es van omplir de bruixes els balcons, finestres i portals, i també les xarxes socials. La Fira s’havia de celebrar aquest cap de setmana passat, 9 i 10 de maig i la fira bruixa virtual es va organitzar aquests mateixos dies amb l’etiqueta #FiraBruixaConfinada.

“Tot i que s’havien dedicat molts esforços a preparar una Fira Bruixa amb moltes sorpreses i moments especials per celebrar-ne la desena edició, ens ho guardem tot per al 2021, i la proposta per aquest any ha estat que tothom hagi pogut participar encara que sigui des de casa”, van afirmar Nuri Llinares i Anna Admetlla, organitzadores de la Fira Fes-te Bruixa. I la valoració del resultat va ser, segons Llinares i Admetlla, “espectacular”. Ja dijous, veïns i veïnes de Llers van començar a penjar tot tipus de bruixes i d’escombres guarnides amb molta creativitat. Com que dissabte va ploure, a alguna bruixa, fins i tot, se li va posar un paraigua.

Totes les creacions es poden recuperar a les fotografies recollides amb el hashtag #FiraBruixaConfinada i a l’instagram Firabruixallers.

Anna Admetlla va reconèixer que per necessitat s’ha descobert “una nova manera de fer la fira a través de les xarxes socials”. L’interrogant era com reaccionaria la gent, i : “la resposta s’ha vist a finestres i balcons… ha estat espectacular”.

De la programació prevista, es va voler mantenir tres activitats transmeses en directe per instagram i que ara es poden consultar en vídeo a les xarxes. Imma del Destí va conduir dissabte al vespre un ritual. No va ser a la plaça del Ramal, sinó que va ser digitat. I la temàtica va ser per acompanyar les persones a activar-se pensant en el desconfinament. “L’emissió en directe del ritual va funcionar molt bé, i el vídeo segueix tenint moltes visites. Potser a les edicions de fira normalitzades també ho podem emetre per xarxes per a la gent que no es pot acostar a Llers”, han destacat Admetlla i Llinares.
Gemma Paraire va explicar dissabte el conte ‘Una cova plena de sorpreses’ i diumenge va parlar de les persones amb alta sensibilitat.

Les organitzadores van avançar que en no poder celebrar-se la primera dècada de vida de la Fira Fes-te Bruixa, que s’organitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Llers, a causa de la Covid-19, l’any vinent “serà una celebració molt sonada dels onze anys, i ens reservem els detalls perquè siguin una sorpresa”, van concloure.

Llers, poble de bruixes

La tradició diu que Llers és pobles de bruixes i Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968) va publicar l’any 1924 el llibre de poemes ‘Les bruixes de Llers’, il·lustrat per un jove Salvador Dalí. Els poemes van engrandir les mil i una llegendes que circulaven sobre els aplecs sabàtics amb rituals tenebrosos i disbauxes embogides protagonitzats per les bruixes a Les Garrigues, la zona pedregosa i màgica entre Llers i Avinyonet de Puigventós.