Llibertat amb càrrecs per a les cinc monitores detingudes pels desordres públics d’ahir a Platja d’Aro

Flashmob de Platja d'Aro

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Platja d'Aro, quan

Van organitzar una ‘flashmob’ a Platja d’Aro, Baix Empordà, que diverses persones van confondre amb un atac amb arma de foc

Flashmob de Platja d'Aro
Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Platja d’Aro, quan van comprovar que tot havia estat una falsa alarma i que només es tractava d’una ‘flashmob’

Els fets es remunten a la nit de dimarts, al voltant de les 22.00 hores, quan els Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Platja d’Aro i altres serveis d’emergències van començar a rebre nombroses trucades que alertaven d’un possible tiroteig a la zona comercial i lúdica de la població.

Tant els agents locals com els Mossos s’hi van adreçar ràpidament per comprovar els fets. En arribar al lloc, van comprovar que tot havia estat una falsa alarma i que es tractava d’una ‘flashmob’ en què un grup de turistes alemanys haurien simulat la identificació d’un personatge famós caminant pel carrer mentre un grup de persones corria darrera aquest personatge per fer-li fotografies i intentar aturar-lo.

Els ciutadans que es trobaven a la vila van confondre aquesta persecució per part dels participants de la performance amb un possible atac amb arma de foc, fet que va generar una alarma social i una estampida de persones a diferents establiments, comerços i restaurants. A causa de l’ensurt algunes persones van patir caigudes sobtades i alguna petita taquicàrdia.

Entre els ferits, tres persones van ser ateses a l’Hospital de Palamós per contusions lleus i vuit persones al CAP de Platja d’Aro per atacs d’ansietat i contusions lleus. El Sistema d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil de Platja d’Aro van donar assistència i recolzament a la gent que ho necessitava.

Els mossos i la policia local de la població van restablir la calma a la població i van detenir a cinc dones, de nacionalitat alemanya, com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic.

Avui, les cinc detingudes han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció Número 3 de Sant Feliu de Guíxols, el qual n’ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per desordres públics.