El llibre ‘Els camins de la memòria’ de l’AMR podria tenir segona part

‘Els camins de la memòria’
Moment de la presentació de ‘Els camins de la memòria’ a l'Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses

Josep Mª Barris i Pol Meseguer, arxivers municipals de Roses van presentar aquest passat divendres el llibre ‘Els camins de la memòria’

‘Els camins de la memòria’
Moment de la presentació de ‘Els camins de la memòria’ a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses

Per commemorar el 25è aniversari de la creació de l’Arxiu Municipal de Roses (AMR) divendres passat es va presentar a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives el llibre “Els camins de la memòria”, obra dels arxivers municipals, Josep M. Barris i Pol Meseguer. La presentació va anar a càrrec també d’una arxivera, en aquest de Castelló d’Empúries, la Marisa Roig.
En aquesta obra “es recullen els 48 primers ‘Document del Mes’ que van començar a publicar l’any 2012 a la web de l’AMR, els quals permeten resseguir la història de la nostra població”, va explicar Barris.

Uns documents del mes que segons Meseguer “la seva elecció per a incloure’ls en el llibre va ser aleatòria, i el lector comprovarà que els textos escollits no segueixen unes temàtiques concretes, per tant tant és per on s’obri el llibre, ja que no segueixen un fill, cada document és un microcosmos de Roses per entendre el que són avui els rosincs”.

L’objectiu de publicar aquests documents a la web de l’Arxiu Municipal tant com l’edició del llibre “Els camins de la memòria”, va ser “donar a conèixer el patrimoni documental de la població, donar visibilitat a l’arxiu com  a servei i inserir Roses a partir de l’arxiu en el món i en el país en el que vivim”, va afirmar Josep Mª Barris.

Tots dos arxivers continuen publicant ‘Document del Mes’, per tant “si aquest té èxit segurament hi haurà una segona part”, va anunciar Pol Meseguer, recordant que “al 2008 es va publicar un llibre amb els articles que va publicar en Josep Mª al Diari de Girona i que va ser com un prefaci de “Els camins de la memòria”.

Cal assenyalar que cadascun dels documents que surten a l’obra s’acompanyen d’un text explicatiu a càrrec dels dos arxivers municipals.