Lliuren els premis del concurs ‘Acció Poètica Quàntica’ del Science Needs You!

Science Needs You!
Maria Valenzuela i Jordi Costa han estat els guanyadors del concurs 'Acció Poètica Quàntica' del Science Needs You!

La jove de Figueres de 17 anys, Maria Valenzuela, guanya el primer premi, i Jordi Costa, de 16 anys i també de Figueres, es fa amb el segon i tercer premis d’aquest concurs del Science Needs You!

El passat divendres 14 de febrer es va fer públic en un doble acte celebrat a Figueres i l’Escala als guanyadors del concurs de poesia ‘Acció Poètica Quàntica’ que convocava el cicle de divulgació científica Science Needs You!. Aquest concurs proposava a joves d’entre 14 i 17 anys crear frases poètiques de 50 caràcters inspirades en aspectes filosòfics relacionats amb la física quàntica.

El 1er premi del concurs va ser per a Maria Valenzuela Rivas de 17 anys i veïna de Figueres amb la frase “La llum pot existir sense l’ombra?”;  i el 2on i 3er premi van ser, tots dos, per a Jordi Costa Gayoso, de 16 anys i veí de Figueres amb les frases  “Ulls que mai veuran el vast mar de la probabilitat” (2on premi) i “Observant, de l’indeterminisme en vaig fer un món” (3er premi).  Tal com es deia a les bases, els vencedors veurien les seves frases guanyadores estampades a un pas de vianants de Figueres i l’Escala respectivament.  Divendres es va inaugurar precisament aquest grafit al terra de l’Escala i en breu s’estamparà a la via pública de Figueres. A l’Escala es troba a la Plaça de les Escoles.

A banda del grafit, la primera classificada va rebre una tauleta; i el segon classificat entrades per a un concert del Festival Strenes de Girona.

Tots dos joves van estudiar al col·legi Sant Pau i després a  l’Institut Ramon Muntaner, de Figueres; i els dos han obtingut prèviament premis en concursos convocats pel Servei Educatiu de l’Alt Empordà. Es dóna el cas que Jordi Costa, tal com va explicar, vol dedicar-se a la ciència.

Aquest concurs està organitzat per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) i rep el suport i la participació de 10 entitats de l’Alt Empordà que treballen en l’àmbit dels joves i de la cultura com la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, la Biblioteca Víctor Català de l’Escala, l’Oficina Jove de l’Alt Empordà, Ksameu, l’Institut d’Estudis Empordanesos, Poemestiu, el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, la Xarxa de Convivència, Òmnium Cultural i La Cate.

Als actes de divendres van assistir a Figueres, el conseller de Cultura de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils; la consellera d’Ensenyament, Júlia Gil; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Figueres, César Barrenechea i representants de totes les entitats participants al concurs. I a l’Escala es va comptar amb la presencia de l’alcalde del municipi, Víctor Puga, i la regidora de Cultura, Marta Rodeja.