Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Lliuren la Bandera Blava 2023 al port esportiu de Roses

Els consellers d’Acció Climàtica i de Territori lliuren 120 Banderes Blaves a platges i ports esportius catalans

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subirana, i la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyats per l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira i Gual, entre d’altres autoritats, van lliurat aquest dijous 120 guardons de Bandera Blava a platges i ports esportius.

Catalunya compta aquest estiu amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa als ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la Foundation for Environmental Education (FEE).

El conseller Mascort va destacar que “passar de 7 a 96 banderes blaves en 36 anys no és fruit de la casualitat sinó que respon, sobretot, al fet que disposem d’una veritable estructura de país, l’Agència Catalana de l’Aigua. També respon a la implantació d’un model de sanejament i de recuperació dels costos del cicle de l’aigua -gràcies a la creació del cànon de l’aigua- que ha estat pioner en el nostre entorn i en el conjunt d’Europa.”

La consellera de Territori, Ester Capella, va posar en valor que “aquests guardons són el resultat del bon treball dels ports catalans i també són el reconeixement a una política ambiental centrada en actuacions per fer front a l’emergència climàtica a través del Pla de Ports de Catalunya 2030”.

PORTS DE GIRONA GUARDONATS
Nom del port Municipi
Club Nàutic Llançà Llançà
Club Nàutic Port de la Selva El Port de la Selva
Port Esportiu de Roses. Port de Roses SA Roses
Club Nàutic l’Escala L’Escala
Club Nàutic L’Estartit Torroella de Montgrí
Port d’Aiguableva. Club Nàutic Aiguablava (Begur) Begur
Club Nàutic Costa Brava (Palamós) Palamós
Marina Palamós Castell – Platja d’Aro
Port Marina Port d’Aro. Club Nàutic Port d’Aro Blanes
Club de Vela Blanes Blanes