Fira de la Rosa de Roses

Lliures presenta a Roses la primera candidatura de tot Catalunya per a les eleccions municipals

Lliures Roses
Els integrants de la llista de Lliures Roses al final de l'acte de presentació de la candidatura

El candidat de Lliures a Roses, Pere Gotanegra, va comptar amb el suport del fundador del partit, Antoni Fernández Teixidó i parts dels integrants del comitè executiu

Lliures Roses
Els integrants de la llista de Lliures Roses al final de l’acte de presentació de la candidatura

El lloc escollit per Lliures Roses per presentar la seva candidatura a les eleccions municipals del proper 26 de maig va ser l’Hotel Rambla Mar. A la mateixa sala con cada any es porta a terme la presentació del Carnaval de Roses i amb el mateix resultat, és a dir, no hi cabia ni una agulla.

Juanjo Isern, membre del comitè executiu de Lliures, va ser el conductor de l’acte afirmant que “avui és un moment especial i històric, perquè és la primera  candidatura amb el nom de Lliures, integrada completament per persones del partit -sense lligams d’altres grups- que es presenta en territori català”.

El candidat a l’alcaldia de Roses de Lliures i també membre de l’executiva del partit, Pere Gotanegra, va comptar amb el suport en la seva presentació com alcaldable del fundador i president del partit, Antoni Fernández Teixidó, i bona part del comitè executiu, entre d’ells, el candidat a les eleccions europees, Fernando Brea.

Lliures és un partit polític que va néixer l’any 2017 que es defineix com catalanista, liberal, i no independentista, i al començament de la seva intervenció, el candidat de Lliures a Roses va afegir el concepte d’europeisme, “i jo, com moltíssima gent, crec en aquest pilars”. Catalanisme “perquè Lliures és un partit polític promotor del catalanisme integrador sense ficar-se en els extrems d’una banda ni de l’altra, nosaltres anem pel difícil camí del mig per tenir la màxima prosperitat per tots”. Liberal “perquè crec en el lliure comerç, i al voltant de l’empresa privada, els autònoms i els treballadors s’ha de generar una riquesa en la que l’administració s’ha d’ocupar només d’una cosa, de gestionar els recursos a través dels impostos per poder redistribuir aquest riquesa generada i ajudar als empresaris, als professionals i als lliberals, perquè només d’aquesta forma podem anar endavant”. Quan va parlar d’europeisme, Gotanegra, el va lligar amb l’independentisme, “i quan parlem d’independentisme estem parlant de sentiments, i tothom té dret a tenir els seus sentiments, i jo només dic respecte d’uns cap els altres, perquè Catalunya som tots i entre tots hem de tirar endavant”, explicant als assistents que són per ell, les fronteres, afirmant que “són les cicatrius de la història marcada a sang i foc, per això no vull fronteres i per això estic a Lliures”.

I en clau municipal, Pere Gotanegra, va explicar com es pot millorar Roses, “amb un millor control i gestió del diner públic, ja que actualment a les administracions públiques hi ha un despilfarro de diners tan gran, amb un mínim rendiment, i només controlant això podem tenir més diners per revertir-los en altres coses que ens facin falta”.   

I si Lliures es fonamenta en quatre pilars, el candidat de Lliures va dir que “Roses ha de tenir 4 pilars productius, el primer, consolidar Roses com a destinació turística de primer nivell, el segon, consolidar Roses com a població empresarial dinàmica i puntera; el tercer, consolidar Roses com a centre internacional de la gastronomia mediterrània i mundial i el quart, consolidar Roses com una referencia europea dels esports d’estiu i d’hivern”.

Pere Gotanegra va acabar el seu discurs dient que “no me considero un polític parlant de política, em considero un empresari parlant de les realitats a millorar, i si el poble de Roses ens dona la seva confiança em comprometo a treballar pel poble de Roses de forma transparent, clara i per a tots els rosincs. La meva trajectòria empresarial és el meu aval, i jo no he vingut aquí a vendre fum i fer castells en l’aire, i el que dic, ho faig i si no ho puc fer, no ho dic”.

Abans de la intervenció de Pere Gotanegra ho van fer alguns membres de la seva candidatura i, per aquest ordre, Francisco Trinidad, Ivan Gascón, Jordi Branco, Dolors Sala, Maria Vila, Isabel González, Marc Ballesta i Gemma Gotanegra, els quals van desgranar les seves propostes en relació a la transparència, la seguretat, benestar social, turisme, esports i les diferents àrees de l’administració local.

Així mateix, el president de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida, Ricardo Moraes, tot i que no forma part de la llista de Lliures per a les municipals, va tenir l’oportunitat d’intervenir per criticar tot allò que, segons ell, ha fet malament l’actual equip de Govern de Roses, com la gestió de la problemàtica del top manta o el Pla d’Usos.

Un dels moments més esperats de l’acte per part dels militants i simpatitzants de Lliures va ser la intervenció de Teixidó, el qual va afirmar que “Pere Gotanegra i el seu equip representa 3 característiques”, assenyalant que la primera “és un impuls ètic, tot i la situació complicada de Catalunya, un impuls ètic de no rendir-se en trobar una solució en la que avui es troba Catalunya, Roses i cadascú dels seus pobles”.
La segona característica d’en Pere Gotanegra, segons Teixidó, “és el seu catalanisme, perquè nosaltres estimem incondicionalment el nostre país i a la gent que en forma part, perquè nosaltres tenim una concepció de Catalunya que la veiem formant part d’un gran autogovern dins d’Espanya i dins d’Europa, i ens neguem a veure la resta de ciutadans d’Espanya com adversaris o enemics. I això ho representa en Pere Gotanegra”.

I la “tercera característica que té en Pere és que és una persona amb amor per la seva família i el seu amor per Roses, els rosincs i les rosinques”. Per tant, va preguntar el fundador de Lliures als assistents: podeu tenir millor alcalde?, per respondre’s ell mateix dient que “teniu el millor ambaixador que Roses pugui tenir a tota Catalunya, i ara és una oportunitat per Roses tenir un alcalde d’aquestes característiques”.

Pere Gotanegra, candidat de Lliures a l’alcaldia de Roses va finalitzar emocionat el seu parlament i l’acte de presentació assegurant que “jo no estic aquí per una cadira, estic aquí per amor al meu poble”.

I com en les presentacions que es fan cada any a l’Hotel Rambla Mar del Carnaval de Roses, l’acte de presentació de la candidatura de Lliures a les eleccions municipals del proper 26 de maig va finalitzar amb un piscolabis.