‘Lluernari’, o com Miquel Duran ensenya una nova manera de veure el món a través de la seva obra

‘Lluernari', de Miquel Duran

Miquel Duran inaugura dissabte a Ca l’Anita ‘Lluernari’ una exposició amb 17 obres amb idèntic format (120 x 60 cm sobre fusta), que ens parlen de la complexitat com a forma d’entendre el món

‘Lluernari', de Miquel DuranDavant la banalització i simplificació de les imatges comercials que reben diàriament, l’obra de Miquel Duran aposta per la complexitat de les formes, de l’estructura, de les composicions, dels materials. Complexitat i fascinació com a elements provocadors de la imaginació creadora de realitat, amb què Duran ens ofereix imatges perdurables, que poden tenir moltes lectures i que en cada ocasió aporten matisos que descobreixen noves sensacions.

Com diu el crític i historiador d’Art Enric Tubert al text introductori del catàleg de l’exposició de Ca l’Anita: “són peces que actuen com una finestra oberta al cel, com un lluernari capaç de portar una mica de llum en aquest nostre dia a dia en el qual tot sembla orientat a robar-nos la capacitat de meravellar-nos davant d’allò complex i fascinant que la vida ens regala i que Duran, en canvi, representa de manera magistral en aquesta ocasió”.

Miquel Duran va néixer el 1954 a Vilabertran, però la seva família es va traslladar aviat a Figueres, on hi té els referents, tot i que finalment s’ha establert a Agullana. Duran ha exposat en una trentena de mostres individuals i en una quarantena de col·lectives, la majoria a les comarques de Girona, però també a França, Barcelona i Madrid, i té obra als museus de l’Empordà, de Girona, de Marinhan i al Museu del Gravat d’Alcalá la Real.

L’exposició “Lluernari” apropa fins a Roses una mostra de l’obra d’aquest artista. La inauguració tindrà lloc el proper dissabte 6 d’agost, a les 12 h, a la sala d’exposicions de Ca l’Anita, on romandrà oberta fins al 25 de setembre.

L’horari d’obertura de la sala és de 18 a 21 hores tots els dies de la setmana i dissabtes i diumenges també de 12 a 14 hores, durant l’agost, mentre que al setembre passa a obrir els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores.