A Lluís Llach se li va prohibir interpretar 4 cançons en un concert celebrat a Roses

Arxiu Municipal de Roses

Ordre del Governador Civil de Girona permeten el concert Lluís Llach especificant les cançons que podia interpretar

Les cançons autoritzades a Lluís Llach en un concert que va fer a Roses l’any 1971, és el ‘Document del Mes’ de l’AMR

Arxiu Municipal de Roses
Ordre del Governador Civil de Girona permeten el concert Lluís Llach especificant les cançons que podia interpretar

El ‘Document del Mes’ que l’Arxiu Municipal publica mensualment a la web municipal de Roses, presenta aquest octubre una comunicació del Govern Civil de Girona arribada a l’Ajuntament de Roses el 20 de març de 1971. En el comunicat, hi figura la resolució que el governador civil de la província, en aquella època Victoriano Anguera Sansó, va emetre per celebrar una actuació del cantautor Lluís Llach.

L’esmentada resolució accedia a la petició d’actuació, formulada pel veí de Roses Daniel Abad Lloret, tot i que posant ràpidament uns límits clars a l’autorització: només es podien cantar les cançons prèviament visades per la Delegación Provincial del Ministerio de Información y Turismo. Explícitament, se censuraven els temes “Temps i temps”, “A les cinquanta estrelles”, “L’estaca” i “Damunt d’una terra”.

Curiosament, aquesta comunicació d’autorització va arribar a l’Ajuntament de Roses el mateix dia que s’havia de fer el concert, de manera que els organitzadors no van poder saber fins poques hores abans del seu inici si es podria realitzar ni les limitacions imposades.

Podeu consultar el document del mes en el següent enllaç.