Lluís Puigbert, del Club Ciclista Roses, surt aquesta nit per anar en bicicleta de Roses a Hondarribia en només 2 dies

De Roses a Hondarribia en bicicleta en només 2 dies

Lluís Puigbert pujant el Coll del Tourmalet en el repte de l'any passat, quan va fer Roses-Hondarribia en 3 dies

Lluís Puigbert ja ha fet la distància que separa totes dues poblacions en 4 dies al 2013 i en 3 dies l’any passat

De Roses a Hondarribia en bicicleta en només 2 dies
Lluís Puigbert pujant el Coll del Tourmalet en el repte de l’any passat, quan va fer Roses-Hondarribia en 3 dies

No té límits. En Lluís Puigbert, de Castelló d’Empúries però soci del Club Ciclista Roses des fa molts anys s’ha proposat un altre repte, cobrir en bicicleta la distància que separa Roses d’Hondarribia, uns 700 quilòmetres, en només de 2 dies

O sigui, vol fer la Transpyr, que es va fer en 7 dies invertint només 2. Puigbert, ha cobert aquest trajecte en diverses ocasions. Al 2013 el va fer en 4 dies acompanyat dels rosincs Toni Valenzuela i Mario Rabell. Al 2014, com a participant de la Transpyr Road, es va haver de ‘conformar’ i fer la distància en 7 etapes, com estava estipulat per l’organització. Tot i això va fer tercer de la general.

I l’any passat va decidir provar a veure si aconseguia anar de Roses a Hondarribia en 3 dies. I ho va aconseguir.
I enguany, després d’assolir la cinquena posició de la general a la Pirinexus 360 Challenge, un lloc que sembla no li va deixar el gust de boca que ell volia es vol cruspir 700 km en 48 hores. 48 hores, pràcticament a sobre d’una bicicleta.  “No se pas si ens en sortirem, però per intentar-ho que no quedi”, ha manifestat el ciclista, reconeixent que “el repte sí que ho veig molt més complicat, tenint en compte que aquest any he estat força mesos a mig gas per una tendinitis al genoll, per això, pot ser no és el millor any, però de ganes estem a tope”.

Així, que si les condicions meteorològiques no ho impedeixen, Lluís Puigbert sortirà al voltant de les 3 hores d’aquesta propera matinada en direcció a Hondarribia acompanyat per la seva dona, la Montse Moreno, la qual el farà com l’any passat, d’assistència des del seu vehicle.
Una repte ciclista en el que pedalarà, com hem assenyalat més amunt, aproximadament uns 700 km, amb uns 13.000 metres de desnivell acumulat i en el que haurà de coronar  15 ports de muntanya, alguns tan mítics del Tour de França com el Tourmalet, l’Aubisque o el Peyresourde entre d’altres.

Ports de muntanya que haurà de pujar Lluís Puigbert:
1-Coll de Canes, 1120 m
2-Coll de Toses, 1800 m
3-Port del Cantó, 1726 m
4-Port de la Bonaigua, 2072 m
5-Coll del Portillón, 1293 m
6-Coll del Peyresourde, 1569 m
7-Coll d’Aspin, 1489 m
8-Coll del Toumalet, 2115 m
9-Coll de l’Aubisque, 1709 m
10-Coll del Marie Blanque, 1035 m
11-Coll de lecharria 832 m
12-Coll d’Aphanize, 1029 m
13-Coll d’ispéguy 672 m
14-Coll d’Otxondo 632 m
15-Coll de Sant gnazi 140 m

El ciclista comptarà amb un vehicle de suport, conduit per la seva dona, preparat per a l’ocasió gràcies a la col·laboració un any més d’Olympia 2. Un agraïment que Lluís Puibert fa extensiu a Telecomunicacions Ferrer, ViladeRoses.cat, Drogueria Ferdy, Veslab, Bicis a Punt, Club Ciclista Roses i Sid Publicitat.