Inici Comarca L’Observatori Astronòmic Albanyà comença la seva col·laboració amb la NASA

L’Observatori Astronòmic Albanyà comença la seva col·laboració amb la NASA

L'Observatori Astronòmic Albanyà es troba a només 30 minuts de Figueres / Foto: @observatoriastronomicalbanya

L’Observatori Astronòmic Albanyà es troba dins del PEIN Alta Garrotxa, al municipi d’Albanyà, a només 30 minuts de Figueres i adjacent al càmping Bassegoda Park

Dos anys després de la seva inauguració, l’Observatori Astronòmic Albanyà s’incorpora a l’equip de seguiment TFOP SG1 de la NASA per investigar planetes fora del sistema solar fent servir dades de la nau espacial TESS.

El centre acumula més de 100 deteccions d’exoplanetes coneguts. La incorporació de l’Observatori Astronòmic Albanyà al projecte TESS arriba després que aquest centre hagi fet ja dues publicacions en l’àmbit de la recerca d’exoplanetes, col·laborant amb l’Institut Leibniz d’Astrofísica de Potsdam i amb l’Observatori de Pulkovo a Sant Petersburg.

Pere Guerra, director de l’Observatori Astronòmic Albanyà, ha manifestat que estem orgullosos de participar en la recerca capdavantera de planetes fora del sistema solar. En els últims mesos, hem estat refinant les capacitats de l’Observatori per convertir-lo en un actor valuós en aquest camp pioner”. 

Sobre el projecte TESS:

La missió principal de TESS és descobrir 50 exoplanetes de mida semblant a la Terra durant la seva missió, amb una durada prevista de 2 anys. Aquesta missió de la NASA està liderada per l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i ja comença a operar, detectant planetes en estrelles visibles des de l’hemisferi nord. 

Sobre l’Observatori Astronòmic Albanyà:

L’Observatori Astronòmic Albanyà es troba dins del PEIN Alta Garrotxa, al municipi d’Albanyà, a només 30 minuts de Figueres i adjacent al càmping Bassegoda Park. Aquest es va convertir en el primer campament Starlight de la Península Ibèrica. D’altra banda, l’excepcional qualitat del cel d’Albanyà va fer que Albanyà es convertís en el primer Parc Internacional de Cel Fosc de l’Estat el 2017. A més, és el primer indret de tot el món a rebre aquests dos certificats.

Les instal·lacions de l’Observatori Astronòmic Albanyà compten amb el telescopi més gran de les comarques de Girona; van ser inaugurades l’estiu de 2017 i, aquest 2019, ha acollit més de 8.000 visitants.

Exit mobile version