Mes de paraules

L’ocupació hotelera a Roses al juliol és similar a la de l’any passat, en canvi la dels càmping ha baixat

La disminució de les restriccions va fer pujar la xifra arribada de turistes a Roses l’any passat, xifra que enguany no ha crescut en augmentar també l’oferta d’altres destinacions turístiques

El retorn del massiu de turistes a casa nostra l’any passat va ser una evidència, arribant l’ocupació hotelera a aproximar-se als nivells de l’any 2019, tot just abans de la pandèmia.
El mateix va passar en l’allotjament als càmpings. Les ganes de viatjar i de passar les vacances fora de casa, gràcies a la desaparició de les restriccions de poder desplaçar-se, va fer-ho possible.
I enguany, perquè fa al passat mes de juliol, l’ocupació als hotels “no ha estat ni millor ni pitjor, ha estat molt similar al del 2022, ja que aquest passat juliol hem tingut entre un 76 i un 83% d’ocupació”, ha afirmat l’empresari del sector turístic, Jordi Cusí, assenyalant que el fet que no hagi augmentat “és perquè enguany hi ha moltes destinacions turístiques que ja no pateixen restriccions i l’oferta s’ha diversificat”.
Jordi Cusí, així mateix, ha destacat que “a on sí que s’ha vist una davallada ha estat en el sector de la restauració, possiblement en visitar-nos un tipus de turisme d’un nivell adquisitiu més baix”.

Pel que al sector del càmping l’ocupació turística “ha anat força bé, però no com l’any passat, ja que si al 2022 vam tenir al mes de juliol un 85%, enguany hem baixat al 70%, ja que l’any passat, després de dos anys de Covid, tothom tenia ganes de sortir”, ha afirmat el director del càmping Joncar Mar de Roses, Joaquim García. Una davallada en la que García coincideix amb Cusí en que “enguany, en haver-hi molta més oferta, en poder-se viatjar per tot el món, la gent ha escollit altres destinacions”.

Una ocupació al sector del càmping, però, que per aquest mes d’agost s’espera superar amb escreix.

On l’ocupació de turistes ha estat molt alta és en el sector de l’auto-caravàning. Un model de turisme en auge des de ja molt anys en ser la manera de viatjar més independent, autònoma i econòmica (un cop fet la inversió d’adquirir una autocaravana) que existeix actualment.