L’ocupació hotelera a Roses durant l’estiu baixa 4 punts respecte l’any passat

Turisme estranger
Turistes passejant per Roses / Foto: arxiu

Tot i la devallada, Roses manté a l’estiu una bona afluència de turisme gràcies al francesos, que duplica en número la xifra dels estiuejants de la resta de l’estat espanyol

Balanç turisme
Turistes a Roses

Tot i que encara no és pot donar per tancada la temporada turística a Roses, ja que aquesta mateixa setmana, per exemple, a l’haver-hi festa escolar a França, molts francesos aprofitant per fer una estada a casa nostra, sí que es pot fer balanç de l’afluència de turisme que ha tingut Roses durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre.

Segons dades de l’Oficina de Turisme de Roses, es pot constatar que el visitant provinent de la resta de l’estat espanyol ha baixat en picat respecte a l’any passat, amb un 53 % menys de turistes espanyols que el 2011.

El mateix ha passat amb els que han fet una estada a Roses provinents d’arreu Catalunya, tot i que la davallada es queda en un 32 %. En canvi, els que han mantingut la seva afluència de visites i, fins i tot l’han superat, han estat els nostres veïns francesos, que han passat per Roses un 1%  més que l’any passat. Un petit augment que dòna com a resultat que el turisme francés hagi suposat el 60% de la totalitat dels turistes que han visitat Roses entre juny i setembre.

S’ha de destacar també l’estada, tot i que a molta distància dels francesos, dels turistes d’Alemanya, Holanda, Bèlgica i del Regne Unit. La presència del turista anglès, però, s’ha vist un xic incrementada respecte al 2011, ocupant el quart lloc en importància d’afluència a l’oficina de turisme.

Pel que fa a l’ocupació hotelera, durant els mesos de juny a setembre, s’ha de destacar la baixada de 4 punts respecte 2011. L’any passat es va arribar a un 77,03% d’ocupació i enguany les estades en hotels de Roses ha baixat 4 punts, amb 73,41%. Tot i que a l’agost l’ocupació va superar en dos punts la de l’any passat, la devallada als mesos de juny, juliol i setembre dòna com mitjana 4 punts menys.

Als càmpings rosincs encara els ha anat pitjor, ja que han baixat la seva ocupació 7 punts respecte al 2011. Si a les instal·lacions hoteleres l’ocupació a l’agost va ser superior que l’estiu passat, no es dòna el mateix en els càmpings, on les estades han estat entre 1 i 14 punts inferiors, depènen dels mesos.

L’agost ha estat el més, que si bé no s’han superat les visites de turistes del 2011, en el que gairebé s’ha igualat les xifres d’estiuejants que l’exercici anterior.

 

Oficina de Turisme

L’Oficina de Turisme, com a centre catalitzador de visitants, marca la quantitat de turisme i la seva procedència. I les dades resultants d’aquest servei revel·len que s’han atès durant els 4 mesos d’estiu, juny, juliol, agost i setembre, 66.689 persones, 3713 menys que el 2011, quan van passar per l’Oficina de Turisme 70.582 turistes.

Destacar que la informació que més demanen el visitants és a on i quan es fa el mercat, quin indrets es poden visitar i la possibilitat de fer excursions.