L’ocupació turística a Roses durant el mes d’agost ha estat “atípica” pels hotels i “horrorosa” pels càmpings

Turisme a Roses
Roses ha tingut visitants d'un sol dia per anar la platja o passejar, però que no han fet estada als càmpings i hotels de la Vila

L’allotjament de turistes en hotels durant el mes d’agost va superar la xifra de juliol, tot i això han estat unes dades d’ocupació dolentes respecte a anys anteriors, dades que en el cas del càmpings encara han estat molt pitjor

Avui diumenge, l’últim dia del pont de la Diada i a les portes de l’inici del curs escolar a Catalunya, es tanca la temporada d’estiu 2020. Una temporada turística que ha estat definida de “atípica” per l’empresari turístic Jordi Cusí, en assegurar que “a l’Hotel Risech hem tingut una ocupació del 50% mentre que a l’Hotel Rambla Mar ha estat d’un 60 %, que tot i ser uns números una mica millors que el passat mes de juliol ha estat una temporada d’estiu atípica ”.

Segons Cusí, “el turista nacional és el que ha predominat més al mes d’agost, un tipus de turista però, de caps de setmana, ja que és quan hem tingut realment ocupació, ja que entre setmana pràcticament no en teníem”. És la mateixa tendència que s’està donat ara al setembre “en el que estem entre un 30 i 40% d’ocupació”, ha desvetllat l’empresari rosinc, el qual ha augurat “un hivern complicat”.  

En canvi, el director del càmping Joncar Mar de Roses, Joaquím Garcia, no ha dubtat en definir aquesta temporada d’estiu com a “horrorosa”, ja que si al mes de juliol “vam tenir una ocupació del 20 % al mes d’agost encara ha estat pitjor, excepte 15 dies que vam tenir entre un 45 i 50% de campistes, però ara, al setembre, que normalment estem entre 90 i un 100 % estem a un 10% d’ocupació”, s’ha lamentat García.

Una davallada d’ocupació que segons el director del càmping Joncar Mar va influir molt “les declaracions que han fet en altres països sobre la situació de la Covid-19, i en el nostre cas ha influït molt, ha influït al 100 % perquè nosaltres rebem un 85 % de turistes europeus, principalment de França, Holanda, Suècia i Bèlgica que són molt fidels, no fallen cap any”.

Una altre tipus de turisme, aquell que viatja en un autocaravana, ha pujat un xic les xifres respecte a l’allotjament turístic, arribant al 70 % d’ocupació.

Els vilatans rosincs han pogut comprovar que durant alguns dies concrets al llarg de l’estiu hi havia molts de turistes a Roses, “Roses està ple” és una expressió que es va sentir  més d’una vegada, però amb aquestes dades d’ocupació es constata que eren visitants d’un sol dia.