L’ocupació turística a Roses va arribar al 90 % durant el mes d’agost

Turisme estranger

Turistes passejant per Roses / Foto: arxiu

L’afluència de visitants va pujar en 10 punts respecte al mes de juliol, quan es va registrar una ocupació del 80 %

Taxa turística
Turistes passejant per Roses / Foto: arxiu

L’ocupació turística en hotels, apartaments i càmpings de Roses ha arribat durant el mes d’agost al 90 %, segon les dades que els empresaris turístics de la Vila han fet arribar al departament de Turisme de l’Ajuntament de Roses, “una xifra que suposa un augment del 2 % d’ocupació al mes d’agost respecta a l’any passat”, ha afirmat el regidor d’aquesta Àrea, Fèlix Llorens.

Aquest tant per cent significa una afluència de turistes allotjats a la Vila de 10 punts més que al mes de juliol, quan es va arribar al 80 %, destacant, a més, que si durant l’agost s’ha augmentat l’arribada de turistes a Roses respecta a 2014, al juliol no va ser així, ja que hi ha va haver menys turisme, un 1,55%, que l’any passat.

Els càmpings rosincs baixen la seva ocupació mentre la resta de Girona augmenta

Cal destacar que l’augment de turistes del 2 % durant l’agost fins arribar al 90 %, s’ha produït gràcies a la pujada “en l’ocupació en hotels i apartaments, ja que en els càmpings hem notat una petita davallada respecta a l’any passat que haurem d’analitzar”, ha manifestat Llorens.

Una davallada en les xifres d’ocupació dels càmpings de Roses que pot resultar una mica paradoxal si tenim en compte que, precisament, enguany els càmpings de la demarcació de Girona van registrar un augment del 3% d’ocupació respecta a l’any passat.

L’Oficina de Turisme de Roses atén gairebé 50.000 visitants

Oficina de Turisme de Roses
Turistes demanant informació a l’Oficina de Turisme de Roses

L’Àrea de Turisme de Roses ha atès durant els mesos de juliol i agost, a través de les dues Oficines ubicades una a l’Avda. de Rhode i l’altra a Santa Margarida gairebé 50.000 persones, concretament 49.906.

Persones, turistes dels quals el 59,4% eren de nacionalitat francesa, un 12,8% del país i un 11,8% de la resta de l’estat espanyol. El 16 % restant va correspondre a visitants provinents principalment d’Alemanya, Països Baixos, Anglaterra, Bèlgica i Itàlia.

Les demandes més freqüents van ser sobre les visites que podien fer a Roses (11.152 consultes) i als seus voltants (6.694 demandes), seguides de localitzacions, programa de festes, activitats de lleure, esportives, senderisme i comerç, entre d’altres, destacant un augment de les consultes relacionades amb la gastronomia i l’enoturisme, amb 760 consultes.

En l’apartat de Patrimoni, un total de 16.756 persones van visitar durant juliol i agost la Ciutadella de Roses, mentre que el Castell de la Trinitat va rebre 3.512 visitants. A part d’aquestes visites lliures, es van dur a terme 3.407 visites guiades a la Ciutadella i 891 al Castell.

D’altra banda, l’Ajuntament de Roses ja ha iniciat les accions pel que fa a la promoció de la Vila i per a la captació de nous públics potencials, participant a la Fira de Turisme d’Utrecht amb l’objectiu de potenciar la desestacionalització de la temporada turística al amb la captació de turistes del mercat holandès.