L’Oficina de Català de Roses commemora el Dia Mundial de la Poesia

Oficina de Català de Roses

Els alumnes de l'Oficina de Català de Roses van celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Els alumnes de l’Oficina de Català de Roses han celebrat el Dia Mundial de la Poesia amb lectures de poemes d’arreu del món a classe

Oficina de Català de Roses
Els alumnes de l’Oficina de Català de Roses van celebrar el Dia Mundial de la Poesia

El passat dijous, 21 de març, es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia, i per aquest motiu aquesta setmana les aules de l’Oficina de Català de Roses s’han omplert de versos.
D’una banda, es va llegir en català, castellà, francès, anglès, àrab, portuguès, rus, italià, alemany, amazic, urdú, xinès i hindi, és a dir, totes les llengües present a l’aula, el poema “Poesia, música de l’ànima, teixida amb paraules”, de la poetessa Rosa Fabregat, el qual ha estat traduït des de la Institució de les Lletres Catalanes en trenta llengües, entre les quals hi ha les altres oficials a Catalunya i algunes escollides d’entre les parlades al país.

I per una segona part, alguns alumnes van llegir poesies d’autors del seu país en la seva llengua materna (amazic, castellà, àrab, francès, rus i panjabi) explicant el significat en català a fi que els companys n’entenguessin el significat dels versos.
Entre els autors que van donar veu els alumnes de català hi van ser Jorge Luis Borges, Aquiles Mazoa, Apike Milligan, Froylán Turcios, Gabriel García Màrquez, Baba Bulleh Shah, Ángel González, Montserrat Abelló, Gerard Vergés, Jaume Pont, Marta Pessarrodona, Josep, Pedrals, M. Àngels Anglada, César vallejo, Anna Akhmatova, Nizar Qabbani i Albert Carol.

A més, aquesta activitat va servir per actualitzar l’aparador poètic de l’Oficina de Català de Roses, creant un espai al passadís del centre educatiu on tothom que hi va voler va deixar el seu poema preferit. Tant de poetes catalans com d’arreu del món.

L’Oficina de Català de Roses s’adhereix cada any a aquesta iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes pel foment de la lectura i de la poesia i per la preservació de la diversitat lingüística.