L’Oficina de Català i l’Arxiu Municipal de Roses, junts per difondre la llengua catalana i el patrimoni històric de la Vila

Oficina de Català de Roses

Un moment de la visita guiada als alumens de català al Castell de la Trinitat que van portar a terme els arxivers municipals

Els arxivers municipals de Roses van portar a terme una visita guiada al Castell de la Trinitat de Roses per donar a conèixer el patrimoni històric als alumnes de català

Oficina de Català de Roses
Un moment de la visita guiada als alumnes de català al Castell de la Trinitat que van portar a terme els arxivers municipals

Josep Mª Barris i Pol Messeguer, els arxivers municipals de Roses, van dur a terme, ahir dijous, una visita guiada al castell de la Trinitat amb la finalitat de donar-les a conèixer als alumnes de català i les parelles lingüístiques un dels elements més emblemàtics del patrimoni de Roses, com és aquesta fortalesa del segle XVI.

Barris i Messeguer, a partir de l’estructura de l’edifici i dels usos que va tenir, van fer una exposició sobre aquesta fortalesa defensiva, exemple d’una nova arquitectura militar de l’època.

Com és tradicional en aquest tipus d’activitat, l’alumnat va seguir atentament aquestes explicacions perquè tenien diferents exercicis per resoldre, segons el curs.
Per exemple, alguns hauran de respondre un qüestionari a partir de les seves habilitats de comprensió oral i lectora; i d’altres, hauran de fer un exercici d’expressió escrita adequat al seu nivell a partir de les seves habilitats de comprensió oral i expressió escrita.

Aquesta visita, va guiar als aprenents de la llengua catalana per la història d’aquest espai per tal que coneguin una mica més la seva terra d’acollida.
Cal assenyalar que activitats d’aquests tipus suposen cohesionar el grup, motivar-lo i engrescar-lo a sortir de l’aula a parlar català, a més de fomentar el coneixement i la història del nostre territori, en aquesta ocasió gràcies a la col·laboració entre l’Oficina de Català i l’Arxiu Municipal de Roses.