L’Oficina de Turisme de Roses atén més de 60.000 turistes aquest estiu

Oficines de Turisme de Roses

Oficina de Turisme de Roses

Durant els tres mesos d’estiu l’Oficina de Turisme de Roses ha donat d’informació sobre la Vila i la comarca a un total de 61.061 turistes

Oficines de Turisme de Roses
Oficina de Turisme de Roses

Les demandes d’informació més habituals tracten sobre el patrimoni cultural i natural local, especialment els camins de senderisme, les cales i els parcs naturals. També mostren molt d’interès pel programa d’activitats i festes i per les visites guiades, on hi destaquen les que es fan al port de pesca, que s’han hagut de duplicar a causa de l’elevada demanda. A més a més, altres activitats, com per exemple l’enoturisme i la gastronomia, van prenent rellevància i el seu interès és cada vegada major.

Les activitats nàutiques també són molt populars durant l’època estival així com les excursions que es proposen per a conèixer l’entorn natural com són els creuers marítims i el tren turístic. Finalment també s’atenen moltes demandes d’informació pràctica com són localitzacions, transports, allotjament, comerç i serveis en general.

A part de buscar informació sobre Roses i els seus recursos i serveis, els turistes que venen al municipi també estan interessats en centres d’interès fora de la població. Els més populars són Dalí, Cadaqués i Barcelona.

Referent a la seva procedència, la majoria dels turistes atesos provenen de França (60%). En segon i tercer lloc són turistes catalans i de la resta de comunitats autònomes d’Espanya (12,78% i 11,46% respectivament).

Referent als visitants d’altres comunitats autònomes, provenen majoritàriament del País Basc i de Madrid.

Els segueixen els procedents dels Països Baixos (4,59%), Alemanya (4,34%) i britànics (3,60%) i la resta són molt minoritaris, havent constatat un lleuger augment de turistes procedents de l’Europa de l’Est.

Aquestes dades, tot i haver augmentat en comparació a l’any precedent, són similars, i la majoria de demandes (50,80%) es concentren durant el mes d’agost.