Mes de paraules

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà programa una quarantena de cursos i activitats per al primer semestre de l’any

Es distribuiran 4.500 exemplars de la guia informativa dels cursos i activitats pels instituts

Oficina Jove de l'Alt EmpordàL’Oficina Jove Alt Empordà-Figueres organitza una quarantena de cursos, tallers i altres activitats per al primer semestre de l’any que es realitzen distribuïdes al llarg de tots els dies de la setmana. Per tal de difondre tota aquesta programació s’ha fet una nova edició de la guia informativa, en format llibret, de la qual se n’han editat 4.500 exemplars que es distribueixen pels diferents instituts de la ciutat i per algunes poblacions de la comarca. La majoria d’aquestes activitats van adreçades, òbviament, a joves que cursen ESO, Batxillerat o cicles formatius.

En relació a la temporada passada, la programació ha evolucionat i ha ampliat l’oferta de cursos i tallers. Per tal de simplificar i afavorir als usuaris la seva participació en aquestes activitats s’han fixat dies temàtics. Els dimarts estan dedicats a la música (amb tallers d’instruments i cursos musicals, entre altres). Els dimecres són per a l’oci, amb diferents opcions com els jocs de taula, un taller d’expressió corporal o l’scrapbooking. El dijous es dediquen a la formació, destacant els cursos de fotografia i informàtica. Els divendres són per a la fantasia, amb el club de rol, i el dissabte per a la creació, amb els grup de teatre i la companyia jove de dansa. Pel cap de setmana també es continuen programant activitats estrella, xerrades informatives de temàtica més general, formacions específiques i sortides.

Altres esdeveniments programats al llarg del semestre són l’exposició del concurs Sona9 (fins a l’11 de febrer), la campanya s’alimentació saludable, la Setmana de la mobilitat internacional, la celebració del Dia de la dona, el torneig 3×3 de bàsquet en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu, la Setmana d’Acció Musical (juny) i l’inici del Casal Jove, a partir de l’1 de juliol.

Des de l’Oficina Jove Alt Empordà-Figueres es continua oferint assessorament i informació per als joves que tinguin dubtes en àmbit formatius, laborals, d’oci o salut. S’incideix de forma molt especial en el programa de Garantia Juvenil i es manté l’aula d’estudi del Punt UOC. A les seves dependències també es pot fer ús del buc d’assaig i del telecentre així com del servei d’alberg d’entitats. Setmanalment hi ha atenció personalitzada per part de l’agent comarcal de salut i per rebre informació sobre el Servei de Voluntariat Europeu (SVE).

Per a més informació, es pot accedir al llibret clicant AQUÍ, i també podeu anar a la pàgina d’inscripcions online clicant AQUÍ.