Suquet de peix de Rose

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà realitza la primera sortida, després de la pandèmia

Oficina Jove de l’Alt Empordà
L’Oficina Jove de l’Alt Empordà va organitzar una visita al Centre de Tractament de Residus de Pedret i Marzà

Es va visitar les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus de Pedret i Marzà, gestionades per l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

El passat 23 d’octubre, 42 joves de Figueres i la comarca van participar en la primera sortida, després de la pandèmia de la Covid-19, organitzada des de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà i centrada en la temàtica mediambiental. Els joves participants van visitar les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus de Pedret i Marzà, gestionades per l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La visita guiada, que van dur a terme els tècnics de l’àrea, va descobrir als joves tot el procés que es realitza a les deixalles que arriben al centre. Una de les parts que més van impressionar als joves va ser el vas on s’aboquen les tones de brossa a l’espera de tractar-les i que ajuden a entendre la magnitud de la suma de les petites accions que realitzem a casa, quan llencem alguna cosa a les deixalles.

La visita va anar acompanyada d’un taller de conscienciació on els joves de la comarca van poder veure les dificultats afegides en el tractament de les deixalles quan no es recicla.

L’activitat va tenir molt d’èxit i la majoria de joves es van manifestar sorpresos en descobrir la difícil tasca de tractar la brossa.