Cinema a la Fresca

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà ensenya la gent gran a introduir-se en el món digital

Oficina Jove de l'Alt Empordà
Un jove ensenya el funcionament d'una tablet a una jubilada en una de les sessions del projecte "Esquerda Digital"

La iniciativa, anomenada “Esquerda Digital”, la porten a terme alumnes del col·legi La Salle Figueres

Oficina Jove de l'Alt Empordà
Un jove ensenya el funcionament d’una tablet a una jubilada en una de les sessions del projecte “Esquerda Digital”

Els alumnes de 4t d’ESO del col·legi La Salle Figueres fan al llarg del curs una assignatura anomenada “Aprenentatge i serveis”, en el qual realitzen accions de voluntariat en diverses entitats de la ciutat. En aquest sentit, i juntament l’Oficina Jove de l’Alt Empordà i amb la col·laboració de la regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de Figueres, s’ha elaborat un projecte anomenat “Esquerda Digital”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear ponts entre joves usuaris de les noves tecnologies i persones que en desconeixen el funcionament, connectant-se així al segle XXI. El projecte té un caire molt humà i enriquidor ja que es mesclen adolescents amb persones grans. Els primers actuen com a professors i ensenyen a fer servir l’ordinador, la tablet o el telèfon a les persones més grans.

La iniciativa va començar els dijous 18 i 25 de febrer passats i continuarà els dies 3 i 10 de març, 21 i 28 d’abril i 12, 18 i 26 de maig a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà. El curset és completament gratuït, però cal formalitzar una inscripció prèvia per raons d’organització.