L’OPP-96 Cap de Creus promociona el peix de proximitat als mercats gironins

Veda del pop roquer al Cap de Creus
Exemplars de pop roquer a la llotja de peix

Durant el mes de novembre hi haurà un cicle de tres showcookings amb peix de proximitat oberts al públic als mercats de Figueres, Olot i Girona

L’Organització de Productors Pesquers del Cap de Creus inicia el mes de novembre un cicle de tres showcookings oberts al públic amb l’objectiu d’apropar el peix de proximitat i de temporada a la ciutadania, donar a conèixer la feina del sector pesquer de la zona i promoure un consum més conscient, sostenible i saludable.

Sota el lema “Vine a conèixer l’OPP-96 del Cap de Creus i els seus productes estrella”, aquestes demostracions gastronòmiques tindran lloc als principals mercats de les comarques gironines, en un entorn que simbolitza millor que cap altre la connexió entre el mar, la cuina i el consumidor. El president de l’OPP-96, Antoni Abad, destaca que «jornades així són importants per fer arribar el nostre producte i donar-lo a conèixer al consumidor i incentivar així el consum de peix de la nostra costa entre la població».

Els showcookings es faran els dissabtes de novembre de les 10 a les 11:30 hores, i comptaran amb la participació de cuiners locals que elaboraran receptes senzilles, saboroses i inspirades en el peix capturat a la zona del Cap de Creus. El cuiner Gregory Abella s’encarregarà de les sessions gastronòmiques de Figueres i Olot i Tomàs Brull farà la de Girona. Els cuiners elaboraran receptes com ara bunyols de molla i maire amb allioli suau, arròs de canana i daus de lluç o rogers farcits de llagostins i musclos amb crema de marisc, entre altres. A més de tastar els plats, els assistents podran conèixer les característiques de cada espècie, consells per a la seva preparació i informació sobre les pràctiques sostenibles que promou l’OPP-96 Cap de Creus.

El calendari de les sessions és el següent:

  • Dissabte 8 de novembre: El Balcó del Mercat, Figueres
  • Dissabte 15 de novembre: Plaça Mercat, Olot
  • Dissabte 29 de novembre: Mercat del Lleó, Girona

La divulgadora gastronòmica i encarregada dels showcooking, Àgata Albero, detalla que “campanyes com aquesta ens ajuden a sensibilitzar el consumidor i mostrar-li les bondats d’un peix tan proper com el del Cap de Creus, valorar el territori i l’ofici que hi ha al darrere i fer consciència que sense pescadors no hi ha peix i sense peix no hi ha salut”.