L’Ordre Internacional dels Anysetiers dóna a Roses 5.000 euros

Ordre Internacional dels Anyesetiers

Ordre Internacional dels Anyesetiers al Castell de Peralada

L’Associació Tramuntanets i la Fundació Roses contra el Càncer van rebre 2.500 € cadascuna dels Anysetiers per continuar portant a terme la seva tasca social

Ordre Internacional dels Anyesetiers
El president dels Anysetiers, Daniel Hamelin, amb el president de l’Associació Tramuntanets, Manel Caro, i la Secretaria de l’entitat, Soraya Giménez, amb el xec de 2.500 €

L’Ordre Internacional dels Anysetiers va fer entrega, dissabte a la cerimònia anual que van celebrar per tercer any al Castell de Peralada d’un xec de 2.500 € a l’Associació Tramuntanets. Una donació que fan a l’entitat rosinca per segon any consecutiu, després que l’any passat ja els donessin un taló per valor de 2.000 € “perquè des de fa dos anys estem en contacte amb aquesta entitat i ens ha agradat conèixer la feina que fan amb els nens i nenes discapacitats i els hem volgut ajudar de nou”, va afirmar el tresorer i ambaixador de la congregació a Roses-Costa Brava, Coll Bernard.
Els president de l’Ordre Internacional dels Anysetiers, Daniel Hamelin, va ser l’encarregat de lliurar el xec al president de Tramuntanets, Manel Caro, que va anar acompanyat de la Secretària de l’entitat, Soraya Giménez, la qual va manifestar, després de donar les gràcies que “aquests diners el podrem destinar a organitzar activitats dirigides al nens i nenes socis de l’Associació, organitzar els Casals durant les vacances escolars, així com poder contractar una monitora”.
La Fundació Roses contra el Càncer també va ser mereixedora per part dels Anysetiers d’una donació de, també 2.500 €, “sí, va afirmar Bernard, l’alcaldessa Montse Mindan i el regidor Marc Danés, així com de gent de Roses, ens van parlar de la Fundació i creiem que s’ho mereixen molt”.

Ordre Internacional dels Anyesetiers
El president dels Anysetiers, Daniel Hamelin, amb la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer i amb el xec de 2.500 €

La pròpia presidenta de l’entitat oncològica rosinca, Pilar Serra, va ser l’encarregada de rebre el taló de mans del president Champion. Serra va agrair, tant en català com en francès, la solidaritat dels Anysetiers assenyalant que els diners “ens serviran per continuar ajudant tant als malalts com als familiars que pateixen la malaltia”.

Cal destacar que en aquesta cerimònia anual dels Anysetiers van assistir al voltant de 250 membres de la congregació i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Benestar Social, Marc Danès i l’alcalde de Peralada, Pere Torrent, entre d’altres autoritats.

Ordre Internacional dels Anysetiers

Ordre Internacional dels Anyesetiers
Cerimònia anual de l’Ordre Internacional dels Anyesetiers al Castell de Peralada

L’Ordre Internacional dels Anysetiers és una congregació creada a França l’any 1263 per metges que van posar el seu coneixement de les propietats de l’anís en benefici de la societat.
Actualment està integrada per persones de diferents professions i extractes socials i econòmics de la societat francesa, on existeixen ‘commandaries’ per tot el país, que realitzen una gran quantitat de donacions a entitats compromeses amb la societat, coom és el cas de l’Associació Tramuntanets i la Fundació Roses contra el Càncer.