Lorenzo, Márquez… i Viñales comanden la primera graella del mundial de Moto GP 2016

Maverick Viñales

Marc Màrquez, Jorge Lorenzo i Maverick Viñales, primera línia de la graella de sortida de Moto GP a Qatar / Foto: motogp.com

El pilot rosinc, Maverick Viñales, és la gran revelació de Qatar en assolir la primera línia de la graella de sortida per a la cursa de Moto GP

Maverick Viñales
Marc Màrquez, Jorge Lorenzo i Maverick Viñales, primera línia de la graella de sortida de Moto GP a Qatar / Foto: motogp.com

Dos pilots catalans i un de mallorquí acaparen la primera línia de sortida de la primera carrera del Mundial de Moto GP que se celebrarà aquesta tarda al circuit Losail de Qatar.

Amb Jorge Lorenzo i Marc Márquez ja es comptava per sortir en les primeres posicions, ja que amb Valentino Rossi, Dani Pedrosa i alguna Ducati s’havien alternat les primeres posicions al mundial de l’any passat.

Però, ningú esperava que Viñales, amb la seva Suzuki, marca que va tornar al mundial després d’uns anys, pogués estat tan a dalt. I molt a dalt, perquè de fet el temps que va marcar, 1’54.638, és només 95 milèsimes més lent que la pole de Lorenzo, el campió vigent, i  4 tan sols del temps de Márquez.

Si l’any passat Maverick Viñales va ser premiat com el millor ‘rockie’ (millor debutant) de la categoria, ahir a Qatar va ser tota una revelació.
Tota una revelació gràcies a que la fàbrica Suzuki ha sabut trobar els cavalls de potència de la que mancava la seva moto al 2015, mentre que el xassís continua sent el mateix que la temporada passada, és a dir, un dels millors de Moto GP.

El pilot rosinc es va mostrar davant els mitjans de comunicació desplaçats a Qatar “molt feliç, estem fet un treball increïble el que portem de cap de setmana i per fi ja comencem a recollir els fruit del treball que realitat durant l’hivern”.

Assenyalar que aquesta primera línia en la graella de sortida de Moto GP no és la primera que aconsegueix Maverick Viñales, ja que l’any passat, quan només portava 6 curses a la categoria, ho va fer per primer al Gran Premi de Catalunya, quan es va classificar en segona posició per darrera del se company d’equip, Aleix Espargaró